Subscriu-te

El nou cicle de concerts Música Z acosta els alumnes d’estudis superiors de música als barris de Barcelona

Amb l’objectiu de contribuir al descobriment de nous talents emergents, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i el Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu col·laboren en la primera edició d’un nou cicle de concerts en què diversos centres cívics acolliran estudiants dels darrers cursos del grau superior de música de la ciutat de Barcelona.

El nom d’aquesta nova iniciativa és Música Z, en al·lusió a la denominació generació Z amb què se sol etiquetar els joves d’avui dia, nascuts de ple en l’era digital, que encaren la recta final de la seva formació i necessiten presentar-se davant del públic, en alguns casos per primera vegada.

És per això que en aquesta edició, ideada conjuntament amb el Conservatori del Liceu –en el futur s’hi afegiran altres escoles superiors de música de Barcelona–, alguns artistes escollits tenen trajectòries prèvies realment breus, com és el cas del quartet de saxòfons Delia Quartet, creat la temporada 2019-20, però ja premiat al Rookie Chamber Music.

Altres convidats a la programació són: la mezzosoprano Cristina Tena i el pianista Guillem León, que interpretaran un programa Beethoven, Falla i Schumann; el Trio Almarts, nascut el 2020 sota el guiatge d’Enrique Bagaría; el quartet de saxòfons Mezzo Quartet, especialitzat en repertori contemporani; el quartet de corda Sannois, que s’inspira en el compositor francès Camille Saint-Saëns, de qui pren el sobrenom; el quintet de vent Bòreas Ensemble, format per flauta, oboè, trompa, fagot i clarinet i guiat pel clarinetista Isaac Rodríguez, i el quintet vocal Momentum, integrat per dues sopranos, una mezzosoprano, un tenor i un baríton, que interpreten música renaixentista i barroca.

Cadascun d’aquests grups actuarà un mínim de tres vegades al cicle, que es presentarà de gener a març als centres cívics Casa Orlandai, Josep M. Trias i Peitx, Navas, Pere Pruna, Torre Llobeta i Vil·la Florida.

Imatge destacada: Centre cívic Navas, de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter