Subscriu-te

El Palau Robert acull una exposició gràfica i sonora sobre el paper de la dona en la música catalana

Des del 10 de novembre passat, el Palau Robert de Barcelona (pg. de Gràcia, 107) acull l’exposició D’ones: (R)evolució de les dones en la música”, una mostra organitzada per la Generalitat de Catalunya, amb el comissariat del Grup Enderrock i el suport de l’Institut Català de les Dones, i que es podrà visitar fins al 23 d’abril de 2018 (Sala 3).

Es tracta d’un recorregut pels diversos gèneres musicals, a través de cantants, compositores i instrumentistes, que posa de manifest la dimensió, la diversitat i la qualitat de la música amb veu de dona als Països Catalans, i també l’aposta que s’ha fet pel talent femení. L’itinerari sonor i visual va des de les cançons de bressol i les folkloristes a la música clàssica, l’òpera i la contemporània, passant per les músiques populars i d’arrel, la poesia, la cançó d’autora, el jazz i el blues, el rock i el punk, el pop i les músiques urbanes. En total, s’hi podran escoltar i visionar un miler de cançons als selectors de cadascun dels àmbits estilístics de l’exposició; deu espais on el visitant podrà descobrir un paisatge sonor original i inèdit amb les dates més significatives de la història de la música catalana en clau femenina.

Per complementar l’exposició s’ha editat un número especial de la revista musical «Enderrock» en format de catàleg, que n’amplia els continguts amb un recull de testimonis i entrevistes per mitjà de reportatges i converses. A més, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, s’ha publicat el cinquè àlbum de la col·lecció «Dones i Cançons»: Serem cinc-centes, serem mil (EDR Discos, 2017), un tast de la banda sonora de veus femenines emergents i actuals, que es distribueix amb la revista «Enderrock», núm. 267 (novembre 2017).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter