Subscriu-te

El projecte (ÒH!)pera impulsa la creació de quatre òperes de petit format que s’estrenaran al Liceu al juliol

El Gran Teatre del Liceu, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona i les principals escoles de disseny barcelonines impulsen (ÒH!)pera, un projecte per fomentar l’experimentació i aprenentatge de joves estudiants de diferents disciplines del disseny a través d’una experiència real de creació operística. Els fruits d’aquesta col·laboració seran la creació i estrena de quatre òperes de petit format que es representaran durant la mateixa vetllada en diferents espais del Liceu (Sala dels Miralls, Teatrí del Conservatori i Foyer) els dies 9 i 10 de juliol de 2022.

L’objectiu del projecte (ÒH!)pera és complementar la formació de joves de disciplines creatives de la ciutat de Barcelona i facilitar-los l’aprenentatge en un entorn real tenint una experiència amb el gènere operístic i els seus professionals. La missió de la iniciativa comprèn l’acompanyament i el suport a la creació artística posant a disposició espais i recursos que serveixin com a camp d’experimentació tenint com a base el rigor, l’exigència i la qualitat de les propostes. Al projecte participen estudiants de les escoles d’art i disseny BAU, Elisava, EINA, LCI i Escola Massana. La iniciativa de col·laboració i aliança entre institucions i acadèmia vol ser un aparador per mostrar el talent emergent de la ciutat i projectar-lo internacionalment.

Àlex Ollé, artista resident del Liceu, en lidera la direcció artística, i els compositors Marc Migó, José Río-Pareja, Núria Giménez-Comas i Fabià Santcovsky, seleccionats del Barcelona Creació Sonora de l’ICUB, són els encarregats d’idear les òperes, d’uns trenta minuts de durada, sobre temes actuals amb gran energia. Per a la posada en escena es buscarà la diversitat de propostes estètiques i cada microòpera comptarà amb un dels professionals següents de l’àmbit de la direcció escènica, com són Nao Albet, Alícia Serrat, Marc Chornet i Silvia Delagneau. L’encàrrec té com a particularitat que es compta amb un màxim de sis artistes a escena, entre cantants i instrumentistes, que col·laboraran gràcies al suport de la Fundació Ferrer Salat-Fundació Conservatori Liceu.

Imatge destacada: foto de família de la presentació del projecte (ÒH!)pera l’11 de gener de 2022 al Liceu. D’esquerra a dreta, dempeus: Diego Ramos (Escola Massana), Núria Torrell (BAU), Sebastià Brosa (Elisava), Pau de Solà-Morales (director d’Eina), Mireia Escobar (directora del Disseny Hub Barcelona), Xavier Marcé, (regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona), Valentí Oviedo (director general del Liceu), Víctor Garcia de Gomar (director artístic del Liceu), Àlex Ollé (artista resident del Liceu i mentor del projecte), Nao Albet (director d’escena), Silvia Delagneau (directora d’escena), Fabià Santcovsky (compositor) i José Río-Pareja (compositor); ajupits: Anna Pallerols (LCI) i Marc Chornet (director d’escena)

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El baríton navassenc @CarlesPachon s’imposa al concurs de cant @neuestimmen d’Alemanya i es converteix en el primer cantant català que hi obté el primer premi. Enhorabona!

De l'1 de juliol al 21 d'agost, tindrà lloc una nova edició del @Festival_FeMAP. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/les-illes-balears-territori-convidat-a-l11a-edicio-del-femap-amb-mes-concerts-que-mai-i-a-mes-municipis/

El @Liceu_cat , l' @OrfeoVigata , la Companyia @ElectricaDharma el productor discogràfic Joan Doval i altres entitats musicals, entre les distingides amb la Creu de Sant Jordi de @gencat aquest 2022. Més informació, al nostre web! (Foto: Paco Amate) http://www.revistamusical.cat/el-gran-teatre-del-liceu-i-lorfeo-vigata-entre-les-entitats-distingides-amb-la-creu-de-sant-jordi/

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

Segueix-nos a Twitter