Subscriu-te
,

El Sirga Festival 2015 obre quatre convocatòries per participar en classes magistrals i tallers durant l’edició del proper juliol

Imatge d’un dels concerts de la primera edició del Sirga Festival (2014)
Imatge d’un dels concerts de la primera edició del Sirga Festival (2014)

La segona edició del Sirga Festival, que tindrà lloc a Flix (Ribera d’Ebre) entre els dies 4 i 18 de juliol de 2015, ha obert quatre convocatòries per participar en classes magistrals i tallers que es faran paral·lelament.

La primera és la convocatòria internacional per a compositors i artistes sonors per a la Masterclass Internacional de Composició Musical, amb o sense electrònica, que impartirà el compositor Richard Barrett amb la formació holandesa Schreck Ensemble. Aquesta masterclass compta amb la col·laboració de l’ACM (Acces Contemporary Music-Chicago) i es durà a terme del 7 a l’11 de juliol, amb dues actuacions amb el Schreck Ensemble, un concert performance al castell el 10 de juliol i un concert a l’església l’11 de juliol, tots dos a Flix. Inscripcions, fins al 31 de maig.

D’altra banda, l’Associació Cultural La Cana, el Grup Natura Freixe i el Col·lectiu Alcôme (França) obren la inscripció per al Taller de Creació Acusmàtica i de Paisatge Sonor del 15 al 18 de juliol, amb l’artista sonor José Manuel Berenguer. El Festival proposa un taller de creació sonora i acusmàtica basat en l’enregistrament i l’anàlisi estètica, social i mediambiental del so a diversos llocs d’interès acústic de les Terres de l’Ebre propers a la vila de Flix. Inscripcions, fins al 31 de maig.

Sirga-altaveus

El Sirga Festival i el Col·lectiu Alcôme també obren una convocatòria internacional d’obres electroacústiques amb vídeo; se seleccionaran deu obres, que seran programades el 16 de juliol a la població de Miravet. Les obres seran projectades a la façana del castell de Miravet i la música serà espacialitzada pel col·lectiu Alcôme amb el seu acusmònium de més de 20 altaveus. Inscripcions, fins al 30 d’abril.

Finalment, el Festival presenta una convocatòria oberta per a intèrprets (no hi ha piano) de música contemporània, free jazz, electrònica en directe –amb o sense instruments–, i música improvisada per participar en el Showroom Internacional d’Intèrprets. Durant la masterclass internacional per a compositors i artistes sonors amb Richard Barrett, el Schreck Ensemble i el projecte BassBoxes, el Sirga Festival obrirà un espai que permetrà a intèrprets i compositors donar a conèixer i compartir la seva música. Inscripcions, fins al 30 d’abril.

El Sirga-Músiques de Recerca i Patrimoni (Festival Internacional de Música Contemporània i Patrimoni Local) té vocació internacional i està dedicat a la música contemporània instrumental, el free jazz, l’electroacústica i l’experimentació sonora. És impulsat per un col·lectiu de músics i persones de la comarca, encapçalades pel compositor i artista sonor flixanco Joan Bagés. El Sirga Festival manté un diàleg entre el patrimoni historicocultural, el paisatge i la creació artística i esdevé un festival internacional de música centrat en l’experimentació sonora i la nova creació musical.

Per a més informació sobres les convocatòries i inscripcions: http://sirgafestival.blogspot.fr/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter