Subscriu-te

El violoncel.lista Gautier Capuçon serà el protagonista de la Diada Pau Casals 2021 al Palau de la Música

El proper 15 de juny (20 h), el reconegut violoncel·lista francès homenatjarà Pau Casals acompanyat de Frank Braley, amb un programa que inclou obres de Beethoven i Schumann, a la sala modernista.

Aquest serà l’acte central de la Diada Pau Casals-Barcelona d’enguany, que també englobarà altres activitats organitzades per la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i que reprèn el format habitual després de la cancel·lació del 2020.

Capuçon i Braley han ideat el programa a imatge dels que Casals havia ofert al Palau de la Música a principi dels anys trenta: amb dues grans sonates a la primera part –en aquest cas, la Tercera de Beethoven i la de Debussy– i, a la segona, diverses peces breus de Schumann, Fauré, Saint-Saëns, Dvořák i Paganini.

La celebració de la Diada, que vol recordar el vincle històric de Casals amb la capital catalana –que el va declarar fill adoptiu–, es completarà amb una trobada de Capuçon amb joves músics i melòmans que tindrà lloc el mateix dia del concert, a les 12 h del migdia, i amb un concert popular al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, el 19 de juny, també a les 12 h.

Aquest concert serà a càrrec de: l’Orquestra de Corda del CSMMB, sota la direcció de David Olmedo; l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, dirigida per Heriberto Fonseca; l’Orquestra VOZES, sota la direcció de Pablo González, i un grup de vint violoncel·listes, professors i alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Catalunya, dirigits per Antoni Ros Marbà i coordinats per Peter Thiemann.

La Diada Pau Casals és fruit de la col·laboració entre la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, perquè també recorda l’estreta relació que va tenir sempre el violoncel·lista amb la Sala de Concerts.

Imatge destacada: © Gregory Batardon.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

🎶 Encara no has escoltat la llista Spotify de l'últim número de la nostra Revista? 📖 Et proposem que ho facis en algun moment d'aquest cap de setmana que s'anuncia plujós ⛈, i així descobriràs la banda sonora dels nostres continguts! https://open.spotify.com/playlist/6sWT1BFImDNaTudvOwC7ps?si=2e0ce21d016d4f50

És a punt d'arrencar la 47a edició de les Nits Musicals a Palau-solità i Plegamans: dos concerts de música de cambra amb Stentor Brass i el @CosmosQuartet, els propers diumenges a les 19 h, a l'església de Santa Maria de Palau-solità.

Necessites més motius per venir a la caravana #iQUIOSC a @LaSetmana?👇
🙌 Subscriu-te a les revistes al 50%
📲 3 mesos de prova de la tarifa plana @iQuiosc
🎙 Activitats:
↪ Revistes a Gogó! · @JuditMartinD
↪ Fotografies d'estiu d'una cartera · Crisspeta
http://lesrevistes.cat/index.php/noticies/109-iquiosc-la-setmana-2021

Estrenes i viatges internacionals, entre els projectes recuperats aquesta temporada pels cors del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: @quimroser) http://www.revistamusical.cat/els-cors-de-lorfeo-catala-i-el-cor-de-cambra-del-palau-reprenen-lactivitat-amb-estrenes-destacades-i-projectes-posposats-per-la-pandemia/

Segueix-nos a Twitter