Subscriu-te

El violoncel.lista Gautier Capuçon serà el protagonista de la Diada Pau Casals 2021 al Palau de la Música

El proper 15 de juny (20 h), el reconegut violoncel·lista francès homenatjarà Pau Casals acompanyat de Frank Braley, amb un programa que inclou obres de Beethoven i Schumann, a la sala modernista.

Aquest serà l’acte central de la Diada Pau Casals-Barcelona d’enguany, que també englobarà altres activitats organitzades per la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i que reprèn el format habitual després de la cancel·lació del 2020.

Capuçon i Braley han ideat el programa a imatge dels que Casals havia ofert al Palau de la Música a principi dels anys trenta: amb dues grans sonates a la primera part –en aquest cas, la Tercera de Beethoven i la de Debussy– i, a la segona, diverses peces breus de Schumann, Fauré, Saint-Saëns, Dvořák i Paganini.

La celebració de la Diada, que vol recordar el vincle històric de Casals amb la capital catalana –que el va declarar fill adoptiu–, es completarà amb una trobada de Capuçon amb joves músics i melòmans que tindrà lloc el mateix dia del concert, a les 12 h del migdia, i amb un concert popular al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, el 19 de juny, també a les 12 h.

Aquest concert serà a càrrec de: l’Orquestra de Corda del CSMMB, sota la direcció de David Olmedo; l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, dirigida per Heriberto Fonseca; l’Orquestra VOZES, sota la direcció de Pablo González, i un grup de vint violoncel·listes, professors i alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Catalunya, dirigits per Antoni Ros Marbà i coordinats per Peter Thiemann.

La Diada Pau Casals és fruit de la col·laboració entre la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, perquè també recorda l’estreta relació que va tenir sempre el violoncel·lista amb la Sala de Concerts.

Imatge destacada: © Gregory Batardon.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L'@OrquestraOBC ofereix un concert extraordinari, gratuït i exclusiu pels seus abonats el proper 25 de juny a @auditoribcn. Hi participarà com a solista el violinista Sergei Dogadin i estarà dirigit per Juanjo Mena. El programa serà monogràfic amb obres de Txaikovski.

Fins a 17 concerts, deu d'ells d'artistes que debuten al festival, tindran lloc aquest estiu al @Fest_Torroella. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-festival-de-torroella-de-montgri-culmina-la-celebracio-del-seu-40e-aniversari-aquest-2021/

La soprano Carolyn Sampson i @JDELARUBIA van compartir escenari al @palaumusicacat. "Escoltar aquest Àlbum, pensat per ser ofert dins un àmbit domèstic, en una sala de concerts, ha estat un encert", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/de-lambit-domestic-a-la-sala-de-concerts/

La música de Schubert i una instal.lació de Chiharu Shiota han conviscut aquests dies al @Liceu_cat. "Després de la sorpresa inicial, hom s’adonava que la lírica no és patrimoni exclusiu d’un timbre vocal", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/el-viatge-hivernal-de-wotan/

Segueix-nos a Twitter