Subscriu-te

Elena Rykova guanya el 36è Concurs de Joves Compositors Frederic Mompou

Elena Rykova
Elena Rykova

La compositora russa Elena Rykova ha estat la guanyadora del Premi Internacional Frederic Mompou, del 36è Concurs de Joves Compositors de Joventuts Musicals de Barcelona, amb l’obra Brain ring per a quartet de saxos. El jurat, que era format per Antonio Ballestín, Nacho Gascón, Domènec González de la Rubia, Martín Matalón i Jesús Rueda, també va atorgar una menció honorífica a l’obra Alegría del cronopio del compositor mexicà Juan José Bárcenas Cardona. El Premi Internacional Frederic Mompou és dotat amb 4.000 euros i inclou l’edició de la partitura i l’estrena de l’obra. Brain ring serà obra obligada en la fase final del concurs d’interpretació de l’Andorra Sax Festival de la propera primavera.

En aquesta edició, hi han participat 13 partitures provinents d’Alemanya, Argentina, Corea del Sud, Espanya, França, la Gran Bretanya, Grècia, Mèxic, Rússia i Txèquia. En la lectura del veredicte, que va tenir lloc el dimecres 16 de desembre passat a la Sala Mompou de l’SGAE, es va estrenar l’obra Icarus among the stars del britànic Lliam Paterson, guanyador de l’edició anterior del concurs. El concert va ser a càrrec del grup The Bax Trio, que també va interpretar obres de Debussy, Bax i Aronowicz.

Elena Rykova, compositora i artista performer, va néixer l’any 1991 a la ciutat d’Ufa, a la República Baixkíria de Rússia. Va estudiar composició i piano al Col·legi Especial de Música a Ufa i del 2010 fins al 2015 va estudiar composició al Conservatori Estatal de Moscou amb el professor Iuri Kasparov. Va ser candidata al Premi Gaudeamus 2013 (Països Baixos) i ha guanyat diversos concursos internacionals, com el 3r Concurs Internacional del Conservatori de Moscou (2011) amb una peça obligada per a vents. L’any 2014 Elena Rykova va ser finalista dels Premis Kandinsky (premis independents d’art contemporani de Rússia) amb la seva actuació musical El mirall de Galadriel. La seva música s’interpreta a França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Espanya, els Països Baixos, Finlàndia, Israel i Rússia. També ha participat en nombrosos festivals i cursos internacionals de música.

Descarregar PDF

📢La #SardanadIgorStravinsky ja té finalistes!
🔝Avui s'ha reunit el jurat del concurs hi ha valorat les 31 sardanes presentades.
Voleu conèixer els noms dels finalistes i saber quan s'estrenaran les sardanes?
Tota la informació ▶️https://www.ficta.cat/ca/blog/la-sardana-digor-stravinsky-ja-te-finalistes-n120

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Segueix-nos a Twitter