Subscriu-te

Els Vespres Musicals al Monestir de Pedralbes, a l’entorn d’Eulària Anzizu

monestir_pedralbes

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, a Barcelona, acull el cicle Vespres Musicals al Monestir de Pedralbes, que organitza l’Ajuntament, amb tres concerts, els dijous 14, 21 i 28 de juliol. El primer concert, “Dona i espiritualitat: música i poesia” (14 de juliol), serà protagonitzat pel tenor Roger Padullés i el trio format per Josep Surinyac, piano; Marta Cardona, violí, i Laia Puig, violoncel. El conjunt oferirà obres de sor Eulària Anzizu (nom monacal de la religiosa, escriptora i historiadora Mercè Anzizu Vila), de sòlida formació intel·lectual que tingué contactes amb els noms més rellevants de la Renaixença catalana gràcies al seu parentiu amb la família d’Eusebi Güell. Alguns dels seus poemes van ser musicats per diversos compositors, entre ells la seva cosina Isabel Güell, de qui també s’interpretaran algunes peces. El programa inclou així mateix obres de Josep Masvidal, Robert Governa, Amy Beach, Lili Boulanger i Nadia Boulanger.

En el segon concert, “Somnis, meditacions i anhels de capvespre al claustre” (21 de juliol), el Trio Granados, format per Josep Colomé, violí; Pau Codina, violoncel, i Enrique Bagaría, piano, tocarà obres de Jules Massenet, Gabriel Fauré, Ernest Chausson, Camille Saint-Saëns, Joan Lamote de Grignon i Enric Granados, compositor contemporani d’Eulària Anzizu; tots dos van morir el mateix any 1916.

Finalment, el cicle es clourà (28 de juliol) amb l’actuació del cantautor Roger Mas (veu i guitarra), acompanyat per Xavier Guitó al piano i Arcadi Marcet al contrabaix, amb obres que recorren els seus universos referencials, amb cançons i poemes de Jacint Verdaguer i Eulària Anzizu, i d’altres poetes. Anzizu s’emmirallava en la creació literària de Verdaguer i fins i tot van mantenir correspondència.

Els concerts, d’una hora i mitja de durada, començaran a les 21 h i tenen un preu de 12 euros. Les places són limitades i és imprescindible fer-hi reserva prèvia. Més informació i reserves al telèfon 93 256 34 27, o bé al correu electrònic reservesmonestirpedralbes@bcn.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter