Subscriu-te

En marxa la primera edició d’Ethno Catalonia, del 9 al 17 de juliol a Banyoles

ethno_catalonia_image

Tal com informàvem el mes de març passat en aquesta Revista digital, la primera edició catalana del campus internacional Ethno Catalonia tindrà lloc a Banyoles del 9 al 17 de juliol de 2016, amb un programa de música folk, ètnica i tradicional impulsat per Jeunesses Musicales International, entitat present a quinze països, i que organitza Joventuts Musicals de Catalunya a casa nostra. Malgrat que inicialment Ethno Catalonia estava previst per a 30 participants, a causa de la gran quantitat de sol·licituds se n’ha ampliat el nombre fins a 50. Així doncs, seran mig centenar de joves músics d’arreu del món els que prendran part en aquesta primera edició, que compartiran les seves tradicions musicals respectives, tot promovent el diàleg intercultural. Els músics procedeixen de Catalunya, Espanya, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Eslovènia, Noruega, Suècia, Estònia, Síria, Iran, l’Índia, Indonèsia, Austràlia, Algèria, Kènia, Camerun, Ghana, Uganda i Senegal.

Cor Safari
Cor Safari

A més dels participants inscrits, el programa d’activitats d’Ethno Catalonia és obert a tota la ciutadania i es faran diverses activitats a Banyoles. Així, el dissabte 10 de juliol (12 h, Auditori de l’Ateneu, taquilla inversa) tindrà lloc un concert inaugural a càrrec del Cor Safari, un cor de nens i nenes de 8 a 14 anys de l’escola orfenat d’Entebbe, a Uganda, que utilitza la música com a eina educativa i d’integració. L’endemà, 11 de juliol, se celebraran dos tallers oberts, un de rumba catalana a càrrec de Peret Reyes (19 h, gratuït, Ateneu-CMEM), autèntica institució de la rumba tradicional, i l’altre de danses catalanes i occitanes a càrrec d’Escampillem (22 h, gratuït, terrassa de l’Ateneu Bar). El mateix escenari de l’Ateneu Bar acollirà el 12 de juliol una jam session Ethno i el 13 de juliol concerts individuals dels participants.

El campus clourà amb tres concerts finals, en què tots els participants compartiran escenari i interpretaran conjuntament el repertori multiètnic que hauran treballat i compartit. Els concerts seran el 14 de juliol a Palafrugell (Teatre Municipal, 22 h; entrada, 5 euros), el 15 de juliol a Calders (plaça Major, 22 h, gratuït) i, finalment, a Banyoles el 16 de juliol (plaça Major, 22 h, gratuït). Els tres concerts estan organitzats per les entitats locals de Joventuts Musicals (de Palafrugell, Moià i Banyoles). Més informació en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter