Subscriu-te

Es convoca el primer Concurs de Composició Coral Joan Maragall

L’Associació Família de Joan Maragall i Clara Noble, amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes i el patrocini d’Òmnium Sarrià-Sant Gervasi i Cementiris de Barcelona, convoca la primera edició del Concurs de Composició Coral Joan Maragall amb la doble finalitat de promoure la creació musical entorn de l’obra literària de Joan Maragall i de contribuir a proveir de repertori de qualitat els cors del país i d’arreu. L’obra guanyadora de cada edició del Concurs s’estrenarà en el marc de la Festa de l’Ametller Florit de l’any següent. La propera edició se celebrarà el diumenge 10 de febrer de 2019 (12 h) al Cementiri de Sant Gervasi; la Coral Sant Jordi, conjuntament amb el Cor Jove de la Coral Sant Jordi, en faran la cloenda coral i estrenaran l’obra premiada.

La convocatòria és de lliure participació i no comporta cap despesa en concepte de drets d’inscripció. Cada concursant podrà presentar-hi un màxim de dues obres. Les composicions hauran de ser originals i inèdites i basades en textos de Joan Maragall, i no poden haver-se estrenat oficialment ni haver estat premiades en cap altre concurs. Amb una única modalitat de participació, l’obra ha de ser per a cor de veus mixtes SATB (+ divisi esporàdics) i d’una durada entre 2 i 5 minuts. És convenient tenir en compte que l’obra s’estrenarà a l’aire lliure.

El jurat d’aquesta primera convocatòria serà format per Oriol Castanyer, director de la Coral Sant Jordi; Martí Ferrer, editor de Ficta Edicions i Produccions, i Josep Ollé, compositor. S’atorgarà un únic premi de 1.000 euros (subjectes a les retencions corresponents); el premi inclou l’estrena de l’obra per la Coral Sant Jordi en el marc de la Festa de l’Ametller Florit 2019, com ja s’ha comentat, i l’edició a càrrec de Ficta Edicions i Produccions.

El termini per presentar obres acaba el dimecres 31 d’octubre de 2018. Podeu veure les bases completes en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter