Subscriu-te

Festival Da Camera, nova cita amb l’òpera de petit format

Imatge d’Il segretto di Susanna (2012)
Imatge d’Il segretto di Susanna (2012)

Del 28 de març al 13 d’abril tindrà lloc la primera edició del Festival Da Camera, dedicat a l’òpera de petit format amb joves veus. El festival es desenvoluparà al Teatre Akadèmia de Barcelona (carrer de Buenos Aires, 47) i acollirà dues òperes, Il segretto di Susanna d’Ermanno Wolf-Ferrari i Trouble in Tahiti de Leonard Bernstein, a més de quatre recitals lírics. La direcció musical del festival és a càrrec d’Olga Kharitonina i la direcció d’escena de Joan A. Sánchez Aznar.

Impulsat per la companyia Opera Mobile (Plot Produccions), aquest festival vol recuperar l’esperit del desaparegut Festival d’Òpera de Butxaca que s’organitzava al Teatre Malic. Per aquest motiu, en aquesta primera edició s’han programat dues òperes que van significar dos èxits de la companyia, que actuava regularment al Festival d’Òpera de Butxaca, com són les esmentades Il segretto di Susanna i Trouble in Tahiti.

El Festival Da Camera ha engegat una campanya de finançament per mitjà de la plataforma de micromecenatge Verkami, ja que no compta amb cap tipus d’ajut econòmic per a la producció, excepte la col·laboració del Teatre Akadèmia i la complicitat entusiasta dels cantants i l’equip artístic, que rebran una remuneració mínima amb els ingressos de taquilla.

L’òpera de Wolf-Ferrari es representarà del 27 al 30 de març i la de Bernstein del 2 al 10 d’abril (de dijous a dissabtes a les 20.30 h, i els diumenges a les 18.30 h); els recitals lírics seran a l’abril, els dies 6, 11, 12 i 13, a càrrec del tenor Jordi Casanovas.

El Festival Da Camera pretén: tenir continuïtat més enllà d’aquesta primera edició i programar nous títols, tant del repertori tradicional com contemporani; completar l’activitat amb l’organització de tallers i cursos, i, sobretot, oferir la possibilitat de  mostrar i desenvolupar el talent dels joves professionals del país davant del públic.

Més informació al Facebook Da Camera Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter