Subscriu-te

Gala lírica a Calaf amb Carlos Cosías i Rocío Martínez

La soprano Rocío Martínez i el tenor Carlos Cosías
La soprano Rocío Martínez i el tenor Carlos Cosías

A la població de Calaf (Anoia) tindrà lloc el dissabte 1 de juny, a l’Església Parroquial de Sant Jaume (21.30 h), la gala lírica “1r Nessun dorma”, nom que fa referència a la coneguda ària de tenor de l’òpera Turandot de Puccini que canta un dels seus protagonistes, el príncep Calaf. La gala serà protagonitzada pel tenor Carlos Cosías i la soprano Rocío Martínez, acompanyats al piano per Manuel José Ruiz, amb la interpretació d’àries i duos d’òpera francesa i italiana i sarsuela.

El tenor barceloní Carlos Cosías va realitzar els estudis de música i piano al Conservatori del Liceu i posteriorment s’especialitzà en cant amb els mestres Jaume Francesc Puig i Eduard Giménez, i també treballà repertori amb el pianista Marco Evangelisti. L’any 1998 va guanyar la primera edició del Certamen de Cant Manuel Ausensi de Barcelona; el Premi Plácido Domingo-Pepita Embil al millor cantant de sarsuela, al Concurs Internacional Operalia; i el segon premi masculí, el premi al millor intèrpret de Donizeti i el premi al millor cantant espanyol, del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas. Després d’iniciar així una carrera més que prometedora, dues intervencions quirúrgiques a l’estómac, que el van apartar dels escenaris durant un llarg període de temps, van estar a punt de donar per acabada la seva professió. Tot i això, Carlos Cosías, amb gran voluntat, es va recuperar i va reprendre la seva carrera l’any 2006. Cosías ha anat ampliant el seu repertori: obres simfonicocorals, òpera italiana, Mozart… i sarsuela. Ha actuat als principals teatres d’òpera d’Espanya i d’Europa. També conrea el concert i el recital.

La soprano tarragonina Rocío Martínez inicià els estudis de guitarra i cant al Conservatori de Vila-seca i els finalitzà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona; perfeccionà la tècnica de cant a la Universitat de Minnesota (EUA). Ha estat premiada en els concursos de cant Fundació Pro-Mèdic i Manuel Ausensi, i al Concurs Maria Canals. Rocío Martínez conrea l’òpera, la sarsuela i l’oratori. Ha realitzat nombroses actuacions a Catalunya, Espanya i els Estats Units.

Aquesta gala és organitzada pels propietaris de l’establiment El Rebost de l’Ànima, i rep el suport de l’Ajuntament i la parròquia de Calaf. Segons que explica Francisco Jiménez, copropietari d’El Rebost de l’Ànima, “volem que la gala tingui continuïtat, que any rere any puguem celebrar aquesta nit lírica i que nessun dorma”. L’església de Sant Jaume de Calaf és un temple d’estil renaixentista, amb un gran campanar barroc, que “posseeix una acústica excepcional per a aquests tipus d’actes”, afegeix. Francisco Jiménez afirma que “som pioners en aquesta localitat en l’organització d’espectacles d’aquest tipus; esperem tenir una resposta positiva del públic i així poder fer d’aquesta gala un esdeveniment de futur”.

Les entrades es poden adquirir anticipadament als establiments de Calaf El Rebost de l’Ànima i Floristeria Rosa Maria i a l’Oficina Municipal de Turisme; també per mitjà del Club de Subscriptors de «La Vanguardia», telèfon 668 843 374.

Descarregar PDF

El compositor Hèctor Parra estrena avui diumenge i demà el monodrama 'Ich ersehne die Alpen' a @oper_stuttgart, on és 'composer in focus' aquesta temporada. https://www.staatsoper-stuttgart.de/magazin/einer-der-die-alpen-ersehnt-hctor-parra-im-gespraech/

El baríton croat Milan Perisic i la violinista tarragonina Inés Issel Burzynska guanyen els primers premis, de cant i instrument respectivament, a la 19a edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts.

2

Les 'Passions' de Bach, un clàssic d'aquestes dates, no faltaran aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! 📸Eric de Mildt @VLuminis @colvoc http://www.revistamusical.cat/les-dues-passions-de-bach-arriben-dijous-i-divendres-vinent-al-palau-de-la-musica/

La cantant Mireia Latorre i altres set músics han enregistrat per al segell @ColumnaMusica obres de Déodat de Séverac i Blanca Selva. "La seva veu pura, fresca i lluminosa esdevé idònia", diu @SantiRiu a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/lamistat-i-el-vincle-musical-de-dos-amics-francocatalans/

Segueix-nos a Twitter