Subscriu-te

Gala lírica a Calaf amb Carlos Cosías i Rocío Martínez

La soprano Rocío Martínez i el tenor Carlos Cosías
La soprano Rocío Martínez i el tenor Carlos Cosías

A la població de Calaf (Anoia) tindrà lloc el dissabte 1 de juny, a l’Església Parroquial de Sant Jaume (21.30 h), la gala lírica “1r Nessun dorma”, nom que fa referència a la coneguda ària de tenor de l’òpera Turandot de Puccini que canta un dels seus protagonistes, el príncep Calaf. La gala serà protagonitzada pel tenor Carlos Cosías i la soprano Rocío Martínez, acompanyats al piano per Manuel José Ruiz, amb la interpretació d’àries i duos d’òpera francesa i italiana i sarsuela.

El tenor barceloní Carlos Cosías va realitzar els estudis de música i piano al Conservatori del Liceu i posteriorment s’especialitzà en cant amb els mestres Jaume Francesc Puig i Eduard Giménez, i també treballà repertori amb el pianista Marco Evangelisti. L’any 1998 va guanyar la primera edició del Certamen de Cant Manuel Ausensi de Barcelona; el Premi Plácido Domingo-Pepita Embil al millor cantant de sarsuela, al Concurs Internacional Operalia; i el segon premi masculí, el premi al millor intèrpret de Donizeti i el premi al millor cantant espanyol, del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas. Després d’iniciar així una carrera més que prometedora, dues intervencions quirúrgiques a l’estómac, que el van apartar dels escenaris durant un llarg període de temps, van estar a punt de donar per acabada la seva professió. Tot i això, Carlos Cosías, amb gran voluntat, es va recuperar i va reprendre la seva carrera l’any 2006. Cosías ha anat ampliant el seu repertori: obres simfonicocorals, òpera italiana, Mozart… i sarsuela. Ha actuat als principals teatres d’òpera d’Espanya i d’Europa. També conrea el concert i el recital.

La soprano tarragonina Rocío Martínez inicià els estudis de guitarra i cant al Conservatori de Vila-seca i els finalitzà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona; perfeccionà la tècnica de cant a la Universitat de Minnesota (EUA). Ha estat premiada en els concursos de cant Fundació Pro-Mèdic i Manuel Ausensi, i al Concurs Maria Canals. Rocío Martínez conrea l’òpera, la sarsuela i l’oratori. Ha realitzat nombroses actuacions a Catalunya, Espanya i els Estats Units.

Aquesta gala és organitzada pels propietaris de l’establiment El Rebost de l’Ànima, i rep el suport de l’Ajuntament i la parròquia de Calaf. Segons que explica Francisco Jiménez, copropietari d’El Rebost de l’Ànima, “volem que la gala tingui continuïtat, que any rere any puguem celebrar aquesta nit lírica i que nessun dorma”. L’església de Sant Jaume de Calaf és un temple d’estil renaixentista, amb un gran campanar barroc, que “posseeix una acústica excepcional per a aquests tipus d’actes”, afegeix. Francisco Jiménez afirma que “som pioners en aquesta localitat en l’organització d’espectacles d’aquest tipus; esperem tenir una resposta positiva del públic i així poder fer d’aquesta gala un esdeveniment de futur”.

Les entrades es poden adquirir anticipadament als establiments de Calaf El Rebost de l’Ànima i Floristeria Rosa Maria i a l’Oficina Municipal de Turisme; també per mitjà del Club de Subscriptors de «La Vanguardia», telèfon 668 843 374.

Descarregar PDF

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter