Subscriu-te

Grans Concerts, Vic 2015 presenta una temporada amb propostes molt contrastades i de gran projecció internacional

Akademie für Alte Musik
Akademie für Alte Musik

La cinquena temporada de música clàssica Grans Concerts, Vic 2015 reunirà la propera tardor, al teatre L’Atlàntida de la capital d’Osona, algunes de les figures més destacades del panorama internacional i del país. La nova temporada creix en nombre de concerts: quatre amb abonament i un concert extraordinari, tot consolidant-se com un dels cicles més emblemàtics de música clàssica del territori català.

Arcadi Volodos
Arcadi Volodos

Així, destaca especialment el concert que l’Akademie für Alte Musik de Berlín oferirà el 19 de desembre a la Sala Ramon Montanyà, amb un programa que inclou peces nadalenques de diferents autors barrocs: Vivaldi, Corelli, Telemann i Locatelli, entre d’altres. Una altra cita imprescindible serà el recital del pianista Arcadi Volodos del 29 de novembre, que presentarà un programa centrat en la figura de Brahms i Schubert. El 8 de novembre es podrà escoltar l’Oratori de Nadal de Bach a càrrec de Vespres d’Arnadí i el cor O Vos Omnes –formacions que en l’edició anterior van oferir un recordat El Messies de Händel–, amb les veus solistes confirmades de la soprano María Hinojosa, la contralt Marta Infante i el baix Furio Zanasi.

CATmerata
CATmerata

Com és habitual, amb l’objectiu d’afavorir la promoció del jove talent del nostre país, aquest any el cicle començarà el 25 d’octubre amb l’orquestra de cambra CATmerata, integrada principalment per joves músics que, abans de perfeccionar el seu art musical en els millors conservatoris d’Europa, van formar-se a l’Escola de Música i al Conservatori de Vic. Els joves músics interpretaran obres de Grieg, Montsalvatge i Schubert.

María Hinojosa i Jordi Domènech
María Hinojosa i Jordi Domènech

Cal destacar també el concert extraordinari “Vida de diva” que el contratenor Jordi Domènech i la soprano María Hinojosa oferiran l’11 d’octubre a la Sala Joaquim Maideu amb motiu de la celebració dels 25 anys del Cicle de Concerts de Manlleu. El duo oferirà obres de Mozart, Donizetti, Wolf, Toldrà, Puccini i altres fragments de teatre i òpera.

Amb l’objectiu de continuar acostant la música clàssica a nous públics, Grans Concerts, Vic 2015 oferirà xerrades prèvies abans de cada concert. A més, amb la col·laboració dels instituts de secundària de Vic s’elaboraran diferents projectes educatius relacionats amb aquesta programació perquè els adolescents de Vic puguin portar a terme un treball específic relacionat amb aquest cicle dins l’horari lectiu del primer trimestre.

Grans Concerts, Vic 2015 rep el mecenatge de la Fundació Institució Puig-Porret, el patrocini del diari «La Vanguardia», el suport de la Diputació de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Descarregar PDF

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

📌No t'oblidis de llegir el nostre últim número 378 (gener-abril 2023)!!! 📰 Ara també disponible a BiblioDigital de les Biblioteques Públiques de Catalunya!!! http://iQUIOSC.cat @revistesAPPEC https://biblioteca.ebiblio.cat/info/revista-musical-catalana-00466394

Segueix-nos a Twitter