Subscriu-te

Guanyadors del Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna

Guanyadors i finalistes del Concurs de Piano Teresa Llacuna 2012. D’esquerra a dreta: Misora Lee, Yuki Kondo (primer premi), Kyungsun Yoo, Yu Mi Lee (segon premi), la catalana Clàudia Cordero i Cédric Gremaud (tercer premi)

Els dies 28 i 29 d’abril passat tingué lloc a la ciutat francesa de Valence l’edició d’enguany del Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna –auspiciat des dels seus orígens per la pianista catalana fincada a França Teresa Llacuna– en què van resultar guanyadors la japonesa Yuki Kondo (primer premi), la sud-coreana Yu Mi Lee (segon premi) i el suís Cédric Gremaud (tercer premi); els premis estaven dotats amb 2.000, 1.000 i 500 euros, respectivament. La guanyadora del primer premi també podrà ser proposada per actuar al Festival Saoû Chante Mozart; mentre que la resta de premiades o concursants destacats també podran ser proposats per a altres cites musicals franceses. Cal assenyalar que una dels finalistes va ser la catalana Clàudia Cordero Valeta i que era la primera vegada, en la història del concurs, que es presentava un concursant català. El jurat, presidit per Dominique Merlet, estava format per Edith Hiltbrand, Teresa Llacuna, Victoria Melki i Bernard Commandeur.

El concurs s’adreça a joves pianistes de tot el món d’un màxim de 33 anys d’edat que hagin acabat, o que estiguin a punt d’acabar, els estudis en conservatoris superiors oficials o en escoles amb titulació equivalent, i també a pianistes professionals a l’inici de la seva carrera. El Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL) té al Comitè d’Honor, entre d’altres, el compositor Benet Casablancas, director del Conservatori del Liceu de Barcelona, i el pianista i pedagog Carlos Cebro, director del Concurs Internacional Maria Canals.

El Concurs Teresa Llacuna va ser creat l’any 2003 per l’associació Musiqualitas –a Montelimar–, entitat que l’organitzà fins a l’edició 2009. L’any 2010 en va prendre el relleu l’Associació Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL), presidida per Odette Vartanian, i amb Teresa Llacuna com a presidenta d’honor. Per a més informació: www.concours-piano-llacuna.fr.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El proper dilluns, 23 de maig (20 h), @adrianbpiano interpreta @JoanMagrane, un dels compositors residents aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-pianista-adrian-blanco-presenta-al-petit-palau-la-integral-de-lobra-pianistica-de-joan-magrane/

We are very honored to announce that Jordi Savall has been elected member of the Swedish Royal Academy of Music:
https://www.musikaliskaakademien.se/pressrum/nyheter/fjortonnyaledamotertillkunglmusikaliskaakademien.3700.html

Molt contents de celebrar amb vosaltres aquest doble aniversari amb els articles sobre el centenari de Pedrell que publiquem en el nostre darrer número!

Del 8 de juliol al 6 d’agost, tindran lloc els 18 espectacles d'una nova edició del @FIMCPeralada. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-36a-edicio-del-festival-de-peralada-homenatjara-josep-carreras-i-estrenara-una-produccio-de-lopera-the-fairy-queen/

Segueix-nos a Twitter