Subscriu-te

Guardonats del I Concurs Infantil d’Interpretació Musical J. L. Lopategui de Guitarra

Els primers premis de cada categoria amb el representant del Certamen Llobet

El passat dissabte 24 de març es va celebrar el primer Concurs Infantil d’Interpretació Musical J. L. Lopategui, dedicat a la guitarra i organitzat per l’Associació Musical i Cultural J. L. Lopategui. Aquesta primera edició va tenir la participació de 30 concursants (de Catalunya, País Basc, Comunitat Valenciana, Aragó…), dels quals 14 en la categoria B (de 8 a 10 anys) i 16 en la categoria A (d’11 i 12 anys). Un èxit de participació per a aquesta primera edició del concurs, tot contribuint a fer-ne una jornada dinàmica i de molt alta qualitat musical.

Després d’una llarga i difícil deliberació, el jurat –format pels guitarristes i compositors Jordi Codina i Feliu Gasull i la violinista i membre de l’OBC Ana Galán– va decidir atorgar dos primers premis ex aequo en la Categoria A: a Gerard Manero i José Zarco. El segon premi el va rebre Bruna Escolà  i es van atorgar tres accèssits a Eneko Aristondo, Miquel Josué Naranjo i Marina Paya.

Alejandro Sáiz rep el premi especial de mans de Jordi Codina

En la categoria B, el primer premi va ser per a Freddie Domínguez, mentre que es van atorgar dos segons premis ex aequo a Joel Yeste i Carmen Zarco. A més, en aquesta categoria es van atorgar dos accèssits a Lara Torner i Andreu Rocamora. Finalment, el jurat va concedir un premi especial, consistent en una guitarra cadet Manuel Rodríguez, donada per la Unió Musical Espanyola-Muntaner, que va rebre Alejandro Sáiz del Cid de mans del guitarrista i compositor Jordi Codina.

Els primers premis de cada categoria tindran la possibilitat de participar en el concert de joves talents del Certamen Llobet 2012, que se celebrarà a Barcelona entre el 27 d’octubre i l’11 de novembre.

Tots els participants van rebre un diploma de participació i van ser obsequiats amb un lot de partitures –per gentilesa del Gremi d’Editors Musicals de Catalunya–, un regal concedit per Pianos Mas i una flor. Els premiats van participar al concert de cloenda, que serà editat en un cedé commemoratiu.

L’èxit del primer concurs dedicat específicament a alumnes de grau elemental de guitarra a Catalunya propicia l’organització de properes edicions, per potenciar el treball i la dedicació del professorat i dels joves guitarristes, i viure fora de les aules el món de la guitarra des de petits.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

⚠️ Lamentem informar que la soprano Regula Mühlemann ha cancel·lat el seu recital previst per demà al #LIFEVictoria22 junt amb Tatiana Konsunskaya per malaltia. Des del Festival s'està treballant en una nova data per fer possible aquest debut. Seran vàlides les mateixes entrades

Riccardo Chailly i @FilarmoniScala van inaugurar la temporada de @palaumusicacat amb les primeres simfonies de Beethoven i Mahler. "Sonaven noves, en una lectura plena de matisos i colors", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/el-magisteri-quirurgic-de-riccardo-chailly-inaugura-palau-100/

.@toti_soler ha publicat darrerament 'Fill de la fortuna'. "No presenta gaires novetats, i això és una bona notícia, perquè confirma el seu estat de plenitud", diu Ferran Riera a la crítica. Llegeix-la al web! @SateliteK http://www.revistamusical.cat/critica/cordes-afortunades/

Els cors @VEUScorinfantil @corjoveaunio i @CorCambraGr han presentat els seus projectes per als pròxims mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-societat-coral-amics-de-la-unio-enceta-una-temporada-que-inclou-cinc-coproduccions-i-una-estrena-absoluta/

Segueix-nos a Twitter