Subscriu-te

“Guinovart50”, concert d’aniversari d’Albert Guinovart a L’Auditori

Albert Guinovart

El dilluns 27 de febrer té lloc a L’Auditori (21 h, Sala Oriol Martorell) el concert que celebra els 50 anys del compositor i pianista Albert Guinovart. Nina, Elena Gadel, Salva Racero, Ivan Labanda, Marta Mathéu i Antoni Comas, a més del Logam Brass Quintet, són alguns dels cantants convidats que participen en la celebració.

En aquest concert únic d’aniversari d’Albert Guinovart, organitzat per la revista «440Clàssica», Albert Guinovart presenta una selecció de les seves melodies per a teatre i composicions pròpies en diversos formats. Obres per a piano sol, per a piano i formació de cambra i cançons dels musicals Flor de nit i Mar i cel, a més d’altres obres inèdites i algun detall interpretatiu que no es revelarà fins al mateix dia del concert.

Albert Guinovart (Barcelona, 1962) és, sens dubte, un dels compositors més versàtils del panorama català actual. Pianista i compositor, ha escrit musicals com Mar i cel i La vampira del Raval (actualment a la cartellera), bandes sonores per al cinema, la televisió i el teatre, i ha fet orquestracions per al cinema –com la de la pel·lícula The Artist, recentment estrenada i guanyadora de cinc Oscar 2012, entre ells a la millor banda sonora original. També ha compost òperes i obres instrumentals i corals, totes plenes d’una inspiració melòdica hereva de la gran escola pianística catalana i amb referents com Isaac Albéniz o Enric Granados. A això, s’hi afegeix el seu vessant com a pianista, en què fa carrera solista i domina el repertori clàssic des de Chopin fins a Gershwin.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dissabte, 1 d'octubre (12 h), la @CamerataP debuta al @palaumusicacat al costat del Bambú Ensemble. Interpretaran un programa amb obres de Mendelssohn, Martínez Campos i Bruch.

El llautista @HopkinsonSmith va ser el protagonista dels concerts centrals de l'any Joan Carles i Amat. "El teixit musical es descabdellava orgànicament", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! @museumusicabcn http://www.revistamusical.cat/critica/un-mestre-de-retorica/

El tenor Josep Carreras actuarà aquest dijous, 29 de setembre (20 h), a la gala benèfica anual que organitza l' @AuditCarreras de Vila-seca, que porta el seu nom, i que enguany celebra el 20è aniversari.

2

Els propers dies s'estrena a Vic (30 de setembre) i Manresa (8 d'octubre) la primera òpera de Jaume Ayats. Ell mateix ens la presenta en l'entrevista que li fa Ferran Riera. Llegeix-la al web! @latlantidavic @FMediterrania http://www.revistamusical.cat/entrevistes/la-balada-den-sole-sugranyes-es-una-opera-de-cancons/

Segueix-nos a Twitter