Subscriu-te
,

Hèctor Parra, l’SCIC i Raimon, Premis Nacionals de Cultura 2017

Els guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2017
Els guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2017

El compositor Hèctor Parra, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) i el cantautor Raimon han estat distingits amb el Premi Nacional de Cultura 2017, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). També han estat guardonats l’editor Josep Cots; la fotògrafa Maria Espeus; la Fundació Apel·les Fenosa, del Vendrell (Tarragona); el cineasta Albert Serra; l’actriu Emma Vilarasau; el director del Saló del Còmic, Carles Santamaria, i l’assagista valencià Joan Francesc Mira.

Segons que informa l’Agència EFE, d’Hèctor Parra, un dels compositors catalans més internacionals i que resideix a París, se’n destaca l’“expressivitat en el discurs compositiu”. Parra va agrair poder compartir el premi amb persones a qui admira i va afirmar que el que li falta a la cultura catalana “és creure-s’ho de debò”. Per la seva banda, la representant del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, Mercè Pérez, va remarcar que el premi és per “a un gran nombre de directors i cantants”.

El cantautor Raimon es va mostrar molt satisfet i va rememorar els seus inicis al món de la música a València, en la seva joventut, i “després m’he dedicat a fer cançons i a cantar, que és el que creia que havia de fer, primer d’una manera visceral”, va dir. “Avui estic content que em premieu perquè, si us descuideu, a partir del 28 de maig s’acaba la conya”, va dir fent broma i amb referència als dotze concerts de comiat que farà al Palau de la Música Catalana els caps de setmana del proper mes de maig.

Els premis, dotats cadascun d’ells amb 15.000 euros, es lliuraran el proper 21 de maig en un acte que se celebrarà a Rubí (Barcelona). Aquesta distinció és considerada la més rellevant en l’àmbit cultural català i s’atorga a personalitats o entitats a les quals es reconeix “l’excel·lència de la seva obra, la continuïtat de la seva tasca fins a l’actualitat i la mirada pròpia i innovadora”.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter