Subscriu-te

Jaume Torrent interpretarà la seva obra al festival Prospectives XXIIè Siècle

Jaume Torrent. © Justo Almendros

El festival de música Prospectives XXIIè Siècle iniciarà la seva activitat en auditoris de la rodalia de Perpinyà el proper mes de març amb la programació de quatre concerts per a guitarra i orquestra del guitarrista Jaume Torrent.

Després d’haver col·laborat en diverses ocasions com a solista en el marc del Festival Aujourd’hui Musiques, també a Perpinyà, interpretant obres de compositors catalans com Xavier Benguerel o Jordi Cervelló, Jaume Torrent ha estat convidat per Daniel Tosi –director del Festival, director d’orquestra i entusiasta difusor de la música dels compositors catalans actuals– a interpretar quatre obres seves.

La idea d’oferir quatre concerts per a guitarra i orquestra en dues sessions (2 i 11 de març, a Sainte Marie i a Pontiella, respectivament) actuant com a solista el mateix compositor, dóna a aquesta proposta un caràcter d’excepcionalitat, ja que és difícil trobar una circumstància similar, si més no pel que fa a la història de la guitarra.

Les quatre obres de Jaume Torrent, Concert de Rialp per a guitarra i orquestra simfònica (op. 70), Concert per a guitarra i cordes (op. 52), Paganini in America per a violí i guitarra i cordes (op. 62) i Califòrnia 2007 per a flauta i guitarra i cordes (op. 63) formen part de l’extensa col·lecció d’obres que el guitarrista i compositor ha dedicat a aquest instrument. Si bé al seu catàleg compositiu també podem trobar música per a diferents instruments i agrupacions de cambra, és en la creació d’un repertori a l’entorn de la guitarra on s’ha prodigat amb més intensitat.

En el llenguatge dels quatre concerts hi trobarem un tractament personal de la tonalitat i de les funcions harmòniques en convivència amb noves sonoritats procedents de tècniques no convencionals, que fan del seu discurs un reflex fidel del món actual explicat des d’un llenguatge comprensible i expressiu en el qual el missatge musical està en renovació constant.

El concerts seran el dia 2 de març a Sainte Marie de Mer (Salle Oméga, a les 18.30 h), amb l’Orchestre Perpignan Mediterranée i el Concert de Rialp; mentre que el dia 11 de març a Pontiella (Espace Simone Ali, a les 18.30 h) amb el Collégium Instrumental (Camérata de France) i els solistes Jacques Lesburgueres a la flauta i Alexia Turiaf al violí, s’oferiran el Concert per a guitarra i cordes, Paganini in America i Califòrnia 2007.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

⚠️ Lamentem informar que la soprano Regula Mühlemann ha cancel·lat el seu recital previst per demà al #LIFEVictoria22 junt amb Tatiana Konsunskaya per malaltia. Des del Festival s'està treballant en una nova data per fer possible aquest debut. Seran vàlides les mateixes entrades

Riccardo Chailly i @FilarmoniScala van inaugurar la temporada de @palaumusicacat amb les primeres simfonies de Beethoven i Mahler. "Sonaven noves, en una lectura plena de matisos i colors", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/el-magisteri-quirurgic-de-riccardo-chailly-inaugura-palau-100/

.@toti_soler ha publicat darrerament 'Fill de la fortuna'. "No presenta gaires novetats, i això és una bona notícia, perquè confirma el seu estat de plenitud", diu Ferran Riera a la crítica. Llegeix-la al web! @SateliteK http://www.revistamusical.cat/critica/cordes-afortunades/

Els cors @VEUScorinfantil @corjoveaunio i @CorCambraGr han presentat els seus projectes per als pròxims mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-societat-coral-amics-de-la-unio-enceta-una-temporada-que-inclou-cinc-coproduccions-i-una-estrena-absoluta/

Segueix-nos a Twitter