Subscriu-te

JM de Catalunya i Ficta Edicions creen el primer premi d’assaig musical català

La convocatòria, de caràcter internacional, biennal i en forma de beca, vol contribuir a normalitzar l’assagística sobre el fet musical català o d’autoria catalana. Les propostes es podran presentar telemàticament fins al dia 30 d’abril de 2021. També es constitueix el premi especial «Revista Musical Catalana», pel qual la Revista publicarà un o diversos articles finalistes.

L’organització cultural Joventuts Musicals de Catalunya i l’editorial musical i discogràfica Ficta Edicions i Produccions, SL impulsen el nou premi internacional biennal d’assaig musical Premi JM Catalunya-Ficta Edicions, que neix del convenciment que la salut cultural d’un país es mesura, també, amb la qualitat i la quantitat d’assagística que s’hi publica i davant la necessitat d’omplir buits en aquesta matèria a Catalunya.

El concurs es convocarà cada dos anys i té un deliberat caràcter de beca per a la redacció d’un assaig en quèl’autor o la temàtica siguin catalans. Podran optar a aquest premi els projectes d’assaig musical escrits des de qualsevol perspectiva, disciplina o àmbit científic. L’autor del projecte guanyador tindrà un any per redactar l’assaig, que serà publicat el darrer trimestre del 2022. El premi està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’assaig.

Les propostes es podran presentar telemàticament fins al dia 30 d’abril de 2021 i a més del projecte d’assaig (amb l’esquema o índex), els candidats hauran de lliurar un article inèdit sobre el tema o un aspecte de l’objecte del futur assaig. Aquest article servirà per valorar la capacitat de l’autor per combinar el rigor acadèmic amb la vocació divulgativa, la capacitat per articular un discurs sòlid i coherent i la qualitat literària de l’escriptura. També es constitueix el Premi Especial «Revista Musical Catalana», pel qual la Revista editada per la Fundació l’Orfeó Català-Palau de la Música Catalana publicarà un o diversos d’aquests articles finalistes.

En aquesta primera edició, el jurat del premi estarà format per l’escriptor, hel·lenista i editor Raül Garrigasait; el compositor, musicòleg i docent Benet Casablancas; la periodista cultural, comissària, traductora i escriptora Mònica Pagès; el compositor i articulista Joan Magrané, i la musicòloga i docent Tess Knighton; mentre que Bernat Cabré, de Ficta edicions, i Miquel Cuenca, secretari general de Joventuts Musicals de Catalunya, assumiran la secretaria col·legiada del jurat, amb veu però sense vot.

Podeu consultar les bases del Premi JM Catalunya-Ficta Edicions en català, castellà i anglès aquí i aquí.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

A finals de març arribarà una nova edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/convocada-la-18a-edicio-del-concurs-internacional-de-musica-de-les-corts/

.@ignasicambra va tornar al @palaumusicacat. "Un pianista veritablement excepcional, de qui ja hem lloat tant la sensibilitat com una qualitat tècnica acompanyada de musicalitat", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/ignasi-cambra-retorna-al-palau-amb-un-brillant-recital-dedicat-al-piano-romantic/

🎼 El #PremisCiutatBCN de #música és per al @BACHCELONA!

🎶 S'emporta el guardó per la rellevància de la programació i dels intèrprets, la diversitat de públics, espais i formats, i la capacitat de teixir complicitats amb diferents agents socials i culturals de #Barcelona.

📝Avui neix la "Càtedra Pau Casals de la UOC. Música i defensa de la pau i dels drets humans", impulsada per la @UOCuniversitat i la @PauCasals_Fund
Promourà la recerca, el coneixement, la difusió i el debat sobre la figura de Pau Casals

Més informació a https://www.paucasals.org/noticies/neix-la-catedra-pau-casals-de-la-uoc/

Segueix-nos a Twitter