Subscriu-te

Joventuts Musicals de Sitges dedica el seu festival a Xavier Montsalvatge

La violinista Al·la Voronkova

El 36è Cicle de Concerts d’Estiu organitzat per Joventuts Musicals de Sitges, del 2 al 29 de juliol, aquest any orienta tota la seva programació de música clàssica entorn de la figura del compositor Xavier Montsalvatge, tot sumant-se a la celebració del seu centenari.

Així, el Festival de Música de Sitges acull un seguit d’activitats en aquesta línia, com una conferència de Joan Vives, una exposició amb la col·laboració de l’Associació Montsalvatge, unes classes magistrals amb l’Acadèmia Marshall, una marató musical de cinc hores i diversos concerts.

L’eix central de l’homenatge serà el Curs d’Interpretació de Música Espanyola, coorganitzat amb l’Acadèmia Marshall, en què compositors i alumnes podran dialogar sobre les seves experiències, a més de participar en la marató musical del 8 de juliol en homenatge al compositor, en què durant cinc hores un gran nombre de músics interpretaran obres de compositors catalans coetanis de Montsalvatge i d’altres èpoques. Els concerts també recordaran aquest centenari, com és el cas de l’actuació el 13 de juliol de la violinista Al·la Voronkova acompanyada al piano pel director artístic del Festival, Mac McClure, que interpretaran obres de Montsalvatge, Mompou, Suriñach, Toldrà, Blancafort o Carlota Garriga. La música vocal completa la programació de clàssica, amb el concert de la mezzosoprano Marisa Martins, el 14 de juliol, amb obres de Montsalvatge, Mompou, Fauré i Poulenc, i el recital de la soprano Marta Mathéu, amb el títol “Sum Vermis. Poemes musicats de Jacint Verdaguer”, el 29 de juliol, que clausurarà el Festival. Les activitats d’homenatge a Montsalvatge inclouen també la conferència “Xavier Montsalvatge, vida i obra (1902-1912)”, a càrrec de Joan Vives el 15 de juliol, i l’exposició del mateix nom al Casino Prado de Sitges amb el suport de la família Montsalvatge.

El Cicle de Concerts d’Estiu presenta igualment una petita programació de jazz, amb els concerts de Joan Chamorro Quartet i Andrea Motis, i del Darlly Maia Trio, dedicat al sons del Brasil. Es pot consultar tota la informació sobre el Festival al web de Joventuts Musicals de Sitges: www.joventutsmusicals.cat/sitges/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @theatrechatelet de París acull divendres i dissabte l'estrena mundial d''Intérieur', un monodrama de @JoanMagrane sobre l'obra teatral de Maurice Maeterlinck, amb el prestigiós actor @m_vuillermoz i @Ensemble_inter, entre d'altres, sota la direcció de Matthias Pintscher.

2

Fernando Caminals, membre fundador de @CamerataXXI, signa l'obituari de Xavier Blanc, desaparegut el passat 9 d'octubre. Llegeix-lo al web! (Foto: @JosepMolina11) http://www.revistamusical.cat/en-la-mort-de-xavier-blanc/

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Segueix-nos a Twitter