Subscriu-te

La 36a edició del Festival de Peralada homenatjarà Josep Carreras i estrenarà una producció de l’òpera ‘The fairy queen’

Del 8 de juliol al 6 d’agost tindran lloc els divuit espectacles d’una nova edició del Festival Castell de Peralada, que afegeix un nou espai –un celler construït per RCR Arquitectes– als habituals i que es proposa recuperar de manera progressiva el públic internacional perdut durant els dos anys de pandèmia.

Fidel a la voluntat de repartir el protagonisme entre la dansa i la lírica, el Festival d’enguany s’inaugurarà amb la companyia del Ballet de l’Òpera de Munic, que oferirà dos programes: l’un a càrrec dels coreògrafs internacionals Liam Scarlett, Sharon Eyal i George Balanchine (8 de juliol) i, l’endemà, l’altre amb peces de David Dawson, Alexei Ratmansky i novament George Balanchine.

Els altres espectacles de dansa seran Rodin de la Sergio Bernal Dance Company, inspirat en tres grans peces de l’escultor francès (20 i 21 de juliol), i On before de Carlos Acosta, amb coreografies de Will Tuckett, Russell Maliphant, Kim Brandstrup, Raúl Reinoso i pròpies, i en què també participaran Laura Rodríguez de la companyia Acosta Danza i la formació vocal O Vos Omnes, que serà artista resident enguany al Festival de Peralada.

En virtut d’aquesta residència, O Vos Omnes també participarà en la nova producció d’òpera que estrenarà el Festival: The fairy queen de Purcell (22 de juliol), amb direcció musical de Dani Espasa, Joan Anton Rechi a la direcció escènica, Vespres d’Arnadí i les veus de Xavier Sabata, Ana Quintans, Judith van Wanroij, Mark Milhofer, Thomas Walker o Nicolas Brooymans.

El cor tarragoní, que dirigeix Xavier Pastrana, intervindrà finalment al concert Sfogava con le stelle (27 de juliol), en què tres obres de Raquel García-Tomás inspirades en el Barroc dialogaran amb les de Bach i Monteverdi, que interpretaran, a més d’O Vos Omnes, el Cosmos Quartet, la pianista Noelia Rodiles i la soprano Lidia Vinyes Curtis.

Un dels protagonistes destacats de la programació del Festival de Peralada d’enguany serà el tenor Josep Carreras, molt unit al certamen d’ençà que s’hi va presentar el 1988, tot just superada la leucèmia. El Festival li lliurarà la Medalla d’Honor en el marc d’un concert en què l’acompanyarà l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (3 d’agost).

Encara en l’àmbit de la lírica, el Festival de Peralada oferirà dos títols més d’òpera: Hadrian de Rufus Wainwright (29 de juliol), amb Thomas Hampson, Ainhoa Arteta i Xabier Anduaga, entre d’altres, i Nabucco de Verdi (30 de juliol), en una producció del Teatro Real de Madrid, sota la batuta de Nicola Luisotti i amb Anna Pirozzi, George Petean i Dmitry Belosselskiy.

L’església del Carme acollirà quatre recitals: els de la mezzosoprano Emily D’Angelo (23 de juliol), i les sopranos Sonya Yoncheva (2 d’agost), Lise Davidsen (4 d’agost) i Ermonela Jaho (5 d’agost).

L’actriu Monica Bellucci posarà veu a Maria Callas en l’espectacle Lettres et mémoires –a través de la lectura de cartes de la soprano–, amb direcció de Tom Volf i música interpretada per la GIO Symphonia, sota la direcció de Francesc Prat (15 de juliol).

Altres artistes que passaran enguany pel Festival de Peralada són Joan Manuel Serrat –que hi iniciarà la gira “El vici de cantar (1965-2022)”–, Pink Martini i Lucas Vidal. Amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, el certamen complementa com és habitual l’oferta amb dues exposicions, una sobre el fotògraf Robert Mapplethorpe –que fa un diàleg visual amb l’òpera Hadrian de Rufus Wainwright– i la titulada “Celler Peralada”. El Campus Peralada també oferirà, un any més, activitats per facilitar el contacte amb artistes que formen part de la programació del Festival.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter