Subscriu-te

La Biblioteca de Catalunya dedica una exposició als cent anys de la seva Secció de Música

Imatge d’una de les sales de lectura de la Biblioteca de Catalunya

Ahir dimarts, 17 d’octubre, es va inaugurar a la Biblioteca de Catalunya (BC) l’exposició “Música i estudi. Cent anys de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya”, que es podrà veure fins al dissabte 16 de desembre a la Sala d’Exposicions de l’edifici (entrada lliure).

Aquesta exposició vol ser una mostra cronològica dels cent anys de vida de la Secció de Música seguint-ne els protagonistes, les publicacions, les activitats realitzades i els documents. Tots aquests elements corroboren la dedicació dels professionals que hi han treballat al llarg dels anys, així com la importantíssima obra de recerca duta a terme. L’exposició també vol reconèixer la confiança i el suport d’aquells que han fet créixer la Secció de Música amb donacions i dipòsits d’obres, fons i col·leccions musicals. La inauguració va comptar amb la presència de Lluís Puig, conseller de Cultura; Eugènia Serra, directora de la BC, i M. Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC i comissària de l’exposició.

Recordem als nostres lectors que el número actual de la «Revista Musical Catalana» (359, octubre-novembre 2017) dedica el Dossier al centenari de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya, i sengles articles n’expliquen els orígens fins a l’actualitat, així com la importància del seu fons, un dels més singulars i remarcables del país, que custodia més de 150 arxius personals i supera els 20.000 manuscrits. Podeu adquirir la «Revista Musical Catalana» núm. 359 en versió paper (consulteu els punts de venda aquí) o bé en versió digital a través d’aquest enllaç.

També, amb motiu de la celebració del centenari de la Secció de Música i del passat 175è aniversari del naixement del seu impulsor, Felip Pedrell, la BC acollirà el proper dijous (26 d’octubre) la jornada Pedrellianes: trobades a la BC, amb diferents encontres per debatre i intercanviar punts de vista amb els agents implicats en la creació, docència, investigació, crítica i edició musical. La jornada s’organitza a l’entorn de tres taules rodones amb especialistes reconeguts del sector i un col·loqui que donaran veu als professionals i permetran valorar els darrers cent anys, avaluar el present i mirar al futur. La jornada clourà amb una visita guiada a l’exposició de la mà de Rosa Montalt, comissària de la mateixa i cap de la Secció de Música de la BC. Les inscripcions gratuïtes, es poden fer en aquest enllaç.

 

 

L’assistència a les “Pedrellianes” és gratuïta, només cal inscriure’s al web de la BC.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter