Subscriu-te

La Biblioteca de Catalunya organitza la tercera edició de la trobada Pedrellianes

La Biblioteca de Catalunya (BC) organitza el proper dijous 14 de novembre de 2019 (de 9.30 a 14 h) la tercera edició de la jornada Pedrellianes, que enguany es dedicarà a la difusió del patrimoni musical. El contingut s’estructurarà entorn de tres taules rodones que donaran veu a institucions, entitats i professionals vinculats amb el patrimoni musical de Catalunya. L’any 2017, amb motiu del centenari de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya, aquesta va organitzar la primera edició de Pedrellianes; un dels suggeriments sorgits va ser la conveniència de donar-hi continuïtat com a espai de trobada del sector.

La primera taula, coordinada per Ana M. Dávila, tindrà com a motiu: “Institucions, entitats i empreses”, i comptarà amb Maria Lladó, coordinadora de música de l’Institut Ramon Llull; Josep Borràs, director del Conservatori de Badalona, fagotista i professor a l’ESMUC, i Josep Dolcet, musicòleg i membre de l’editorial i discogràfica Tritó, president de la Societat Sor de Barcelona.

La segona taula, coordinada per Pere Andreu Jariod, es desenvoluparà entorn dels “Mitjans de comunicació”, i estarà formada per Pilar Cugat, responsable de l’emissora Catalunya Música, anterior coordinadora de Programes Culturals de TV3; Albert Torrens, director de la «Revista Musical Catalana», i Aina Vega, musicòloga, divulgadora i periodista cultural de la revista digital «Núvol», entre d’altres.

Finalment, la tercera taula, coordinada per Marta Porter, se centrarà en “Intèrprets, formacions i programadors”, amb la participació de María Hinojosa, soprano; Xavier Puig, director de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor de Cambra del Palau de la Música, entre d’altres, i Robert Brufau, director de L’Auditori.

L’assistència a les Pedrellianes és gratuïta, però cal inscripció prèvia a través del lloc web de la BC.

Imatge destacada: una de les taules rodones de la jornada Pedrellianes de l’any passat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

Segueix-nos a Twitter