Subscriu-te

La Biblioteca de Catalunya organitza una nova edició de la jornada Pedrellianes amb el lema ‘Connexió Pedrell’

La sisena edició de la jornada Pedrellianes, que la Biblioteca de Catalunya organitza des del 2017, se centrarà en la figura del compositor i musicòleg Felip Pedrell, del qual la sessió pren el nom i de qui enguany es commemora el centenari de la mort.

La trobada tindrà lloc dijous 17 de novembre a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, de 9.30 a 13.30 h, i s’estructurarà en tres taules que pretenen analitzar-ne el llegat musical i musicològic, però també el personatge i l’entorn, així com el fons documental i els deixebles.

D’altra banda, també es vol relacionar la figura amb altres àmbits culturals i destacar-ne el paper de connexió entre el passat i el futur, els mestres clàssics i els més joves i la música popular i l’obra contemporània.

La periodista Ana María Dávila moderarà les dues primeres taules, una sobre el personatge i el seu fons, en què participaran Albert Curto, director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre; Romà Escalas, representant de l’Institut d’Estudis Catalans, i Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya. La segona taula serà sobre els deixebles i l’entorn, amb presència de Francesc Cortès, doctor en musicologia i professor titular de la UAB; Antonio Ezquerro, doctor en musicologia i investigador científic del CSIC, i Jorge de Persia, representant del Museu Isaac Albéniz de Camprodon.

Finalment, la jornada es clourà amb una tercera taula, moderada per Pilar Subirà, en la qual prendran part Francesc Fontbona, doctor en filosofia i lletres i historiador de l’art especialitzat en l’època contemporània, i Maria Planellas, doctora en estudis lingüístics, literaris i culturals.

L’assistència a Pedrellianes és gratuïta i es pot seguir tant presencialment com de manera telemàtica, però cal inscriure-s’hi a través del web de la Biblioteca de Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter