Subscriu-te

La Fundació Autor atorga ajuts a dotze compositors per a la creació simfònica

Bernat Vivancos. © Mercè Rial
Bernat Vivancos. © Mercè Rial

Víctor Estapé, Bernat Vivancos i Antoni Parera Fons, entre els seleccionats

La Fundació Autor, entitat de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), ha concedit aquest any 2013 un total de dotze ajuts per a la creació d’obres simfòniques corresponents al Programa d’Incentius a la Creació, a proposta de l’Asociación Española de Orquestas (AEOS). Entre aquests compositors seleccionats hi ha els catalans Víctor Estapé –a proposta de l’Orquesta Ciudad de Granada– i Bernat Vivancos –a proposta de l’Orquestra Simfònica del Vallès– i el mallorquí Antoni Parera Fons –a proposta de l’Orquesta i el Coro de la Comunidad de Madrid.

La iniciativa, fruit de l’acord establert entre totes dues institucions i que assoleix el vuitè any consecutiu, té com a finalitat estimular la creació de noves obres i contribuir perquè les orquestres espanyoles les programin dins i fora de les seves temporades de concerts, cicles i gires. En total, per a aquest 2013 la Fundació Autor ha atorgat 72.000 euros en ajuts (6.000 euros per a cada compositor). A més, el Programa d’Incentius a la Creació preveu l’enregistrament i l’edició posterior en CD de les estrenes d’aquestes obres d’encàrrec.

Víctor Estapé
Víctor Estapé

Una comissió d’experts, presidida pel compositor Joan Albert Amargós, i integrada pels també compositors José Zárate i Jesús Torres (Premi Nacional de Música 2012), el director Manuel Hernández-Silva i la musicòloga Belén Pérez Castillo, ha estat l’encarregada d’analitzar les propostes que l’AEOS envia anualment a la Fundació Autor en virtut d’aquest programa.

La resta de compositors seleccionats són: Sergio Blardony (a proposta de la Joven Orquesta Nacional de España), Juan de Dios García Aguilera (a proposta de l’Orquesta de Còrdova), Juan Eiras (a proposta de la Real Filharmonía de Galícia), M. Eugenia Luc (a proposta de la Bilbao Orkestra Sinfonikoa), Federico Mosquera Martínez (a proposta de l’Orquesta Sinfónica de Galícia), Enrique Muñoz (a proposta de l’Orquesta d’Extremadura), Lorenzo Palomo (a proposta de l’Orquesta de Còrdova), Joseba Torre (a proposta de l’Orquesta Sinfónica de Navarra) i Octavio Vázquez (a proposta de l’Orquesta Sinfónica i el Coro de RTVE)

Des de l’any 2006, la Fundació Autor, amb la col·laboració de l’AEOS, ha donat suport amb aquest projecte a 82 compositors, les obres dels quals s’han estrenat en programacions habituals. Concretament, el total d’incentius concedits ha estat de 492.000 euros. Amb aquest programa d’ajuts s’ha contribuït a desenvolupar el repertori simfònic durant els darrers vuit anys.

Descarregar PDF

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter