Subscriu-te

La Mercè acomiada el seu orgue amb una jornada de portes obertes

© Jordi Nieva

Coincidint amb les Festes de la Mercè, la basílica dona a la ciutadania l’oportunitat de dir adeu a l’orgue, que es començarà a desmuntar al mes d’octubre.

La basílica de la Mercè aprofita les festes de la patrona de Barcelona per dir adeu a l’actual orgue i per impulsar la campanya d’apadrinament de tubs que permetrà estrenar un nou instrument d’aquí a un any. Aquest nou orgue ja està en construcció als tallers de Gerhard Grenzing al Papiol, però es necessita recaptar prop de 300.000 euros perquè sigui realitat.

Avui divendres, 22, en horari de 17 a 20 h, tindrà lloc una jornada de portes obertes en què es permetrà accedir al cor de la basílica i veure l’orgue de prop, escoltar-lo i conèixer de primera mà com serà el futur instrument. Una ocasió única per descobrir un espai que poques vegades s’obre al públic i que permetrà acomiadar-se d’un orgue que malgrat restar inacabat ha tingut una vida operativa de prop de set dècades.

Diumenge, dia 24, Diada de la Mercè, l’orgue participarà per darrer cop en la missa solemne de la festivitat de la patrona de la ciutat. Després restarà pràcticament mut fins que es comenci a desmuntar, al llarg del mes d’octubre, per deixar pas al seu successor. El seu futur dependrà de l’interès que hi mostrin possibles compradors, ja que l’instrument pot seguir funcionant amb els ajustos i el manteniment adequats.

Barcelona estrenarà el nou orgue per les Festes de la Mercè de l’any 2018, i la seva inauguració coincidirà amb el VIII Centenari de la fundació de l’orde dels mercedaris. El nou orgue de la basílica de la Mare de Déu de la Mercè està essent construït pel taller de Gerhard Grenzing, establert al Papiol des de fa dècades i autor d’alguns dels darrers grans orgues que s’han inaugurat a Europa, com el que presideix l’auditori de La Maison de la Radio, a París. Els treballs de construcció ja han començat i està previst que finalitzin l’estiu del 2018. El projecte rep el suport de la Fundació Bancària “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya.

Si voleu apadrinar un tub del nou orgue de La Mercè, podeu consultar la informació i fer la vostra donació a través d’aquest portal: http://orgue.basilicadelamerce.com/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter