Subscriu-te

La Primera Assemblea Catalana de Lied se celebrarà el dissabte 27 de novembre a Llinars del Vallès

La Fàbrica de Lied organitza la Primera Assemblea Catalana de Lied, que tindrà lloc el dissabte 27 de novembre al Teatre Auditori de Llinars del Vallès. La iniciativa es planteja com una trobada de professionals i públic del lied per debatre, analitzar i conjurar el passat, el present i el futur del gènere a Catalunya, així com per impulsar estratègies conjuntes que fomentin una escena musical pròpia reconeguda a Catalunya i arreu d’Europa.

Les sessions de treball es distribuiran en tres taules, de 10 a 14 h, que reuniran una vintena de ponents de la indústria musical, que agruparan intèrprets i formadors; creadors, intèrprets i pedagogs; i indústria i mitjans. El coordinador i relator serà el crític musical Toni Colomer. Aquesta iniciativa neix de La Fàbrica de Lied i el seu president, Jordi Mas, impulsor del Circuit de Lied del Montseny i del cicle Casa de Compositors.

L’Assemblea s’inaugurarà amb la interpretació de la cançó Aquarel·la del Montseny d’Eduard Toldrà sobre un text de Mn. Pere Ribot, a càrrec del tenor Jordi Mas i el pianista Manuel Poyato, i es tancarà amb Quatre tankes de Felícia Fuster de Joan Magrané, obra estrenada el setembre passat a l’Ateneu Barcelonès, amb l’arpista Esther Pinyol i la soprano Mireia Tarragó.

Un dels objectius de l’Assemblea és definir, promoure i projectar la marca Catalunya, país de lied. En la llarga tradició del lied i la cançó catalana, a Catalunya destaquen figures com Victòria dels Àngels, Conxita Badia, Anna Ricci, Àngel Soler o Emili Vendrell en el camp de la interpretació, i Eduard Toldrà, Frederic Mompou o Manuel Blancafort, entre molts d’altres, en l’àmbit de la composició. Els últims anys el lied ha crescut gràcies a la feina de compositors, pedagogs, intèrprets, festivals, circuits, auditoris, editorials, mitjans i escoles de música. En aquest sentit, cal subratllar la tasca d’intèrprets com Núria Rial, Anna Alàs, Elena Copons, David Alegret, Francisco Poyato, Josep Surinyach, Jordi Mas, Roger Padullés, Enric Martínez-Castignani, Mireia Pintóo Marta Mathéu, juntament amb compositors tan reconeguts com Antoni Ros Marbà o Joan Magrané.

Les inscripcions per assistir a la I Assemblea Catalana de Lied, tant per a professionals, mitjans de comunicació i públic en general, es poden demanar en aquest enllaç fins al dimarts 23 de novembre.

Imatge destacada: Teatre Auditori de Llinars del Vallès, obra de l’arquitecte Álvaro Siza

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El compositor Hèctor Parra estrena avui diumenge i demà el monodrama 'Ich ersehne die Alpen' a @oper_stuttgart, on és 'composer in focus' aquesta temporada. https://www.staatsoper-stuttgart.de/magazin/einer-der-die-alpen-ersehnt-hctor-parra-im-gespraech/

El baríton croat Milan Perisic i la violinista tarragonina Inés Issel Burzynska guanyen els primers premis, de cant i instrument respectivament, a la 19a edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts.

2

Les 'Passions' de Bach, un clàssic d'aquestes dates, no faltaran aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! 📸Eric de Mildt @VLuminis @colvoc http://www.revistamusical.cat/les-dues-passions-de-bach-arriben-dijous-i-divendres-vinent-al-palau-de-la-musica/

La cantant Mireia Latorre i altres set músics han enregistrat per al segell @ColumnaMusica obres de Déodat de Séverac i Blanca Selva. "La seva veu pura, fresca i lluminosa esdevé idònia", diu @SantiRiu a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/lamistat-i-el-vincle-musical-de-dos-amics-francocatalans/

Segueix-nos a Twitter