Subscriu-te
,

La tercera edició de Contratemps inclou el primer Curs Esteban Mazer de músiques històriques a Sant Cugat del Vallès

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, el Col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, presenta la tercera edició de Contratemps, Músiques Històriques Ara!,que inclou set activitats en tres dies, entre les quals hi ha cinc concerts, una xerrada i un nou curs.

Així, durant tres dies consecutius –17, 18 i 19 de setembre–, les músiques històriques seran les protagonistes dels espectacles programats en aquesta ciutat vallesana amb esperit innovador i voluntat de diàleg, i en formats adaptats a les circumstàncies actuals i les restriccions plantejades per la crisi sanitària.

El guitarrista basc Enrike Solinís serà l’encarregat d’obrir la programació amb l’espectacle El loco de la guitarra al claustre del monestir. Solinís proposa un recorregut pel repertori per a corda polsada des del segle XV fins a l’actualitat amb diversos instruments i tècniques històriques.

L’endemà, dissabte 18, al migdia tindrà lloc l’acte titulat Contrast de violes. L’exposició a Sant Cugat de la viola de gamba Barak Norman 1714, que forma part de la col·lecció del Museu de la Música de Barcelona, serà el punt de partida d’una taula rodona on experts de diverses disciplines reflexionaran sobre la conservació i l’ús dels instruments històrics. A continuació, el solista Emmanuel Balssa oferirà un concert amb la viola realitzada a Sant Cugat l’any 2017 per la lutier Anna Andreu prenent com a model l’instrument exposat.

El mateix dia i en col·laboració amb el Teatre-Auditori de Sant Cugat es representarà l’òpera tragicòmica Acis i Galatea de Händel oferta per l’Ensemble Contratemps, amb la soprano María Hinojosa (Galatea), el tenor Jorge Juan Morata (Acis), la soprano Aurora Peña (Damon), el baríton Elias Benito Arranz (Polifem), amb direcció musical de Jordi Domènech i escènica d’Albert Arribas. Per la seva banda, l’entitat santcugatenca Apròpera oferirà una xerrada prèvia explicativa sobre aquesta obra el dia 14 de setembre.

Finalment, diumenge 19 de setembre es presentarà l’espectacle familiar El Quixot en vint minuts al Celler Cooperatiu, amb Adrián Schvarzstein, Gisela Figueras i l’Ensemble Contratemps, que intentaran condensar l’obra de Cervantes en un temps rècord. I com a acte de cloenda, es proposa un cop més la Jam Session Històrica, en què diversos intèrprets oferiran peces del Barroc en un ambient distès i d’improvisació.

La gran novetat d’aquesta tercera edició de Contratemps, però, és la posada en marxa del primer Curs Esteban Mazer de músiques històriques, en el qual Ricart Renart (violí barroc), Enrike Solinís (corda polsada) i Lixsania Fernández (viola de gamba) en treballaran aspectes tècnics i musicals des d’una visió històricament informada. El curs, que porta el nom del clavecinista vinculat a l’entitat que va morir el mes de febrer passat, està obert a alumnes oients i actius, tant principiants com professionals que es vulguin introduir en aquest repertori o bé aprofundir-hi.

El poeta visual santcugatenc Àlex Montfort ha ideat la imatge del cartell del festival d’enguany, obert com sempre a aficionats i públic en general amb la intenció de compartir la voluntat lúdica i creativa d’aquest col·lectiu dedicat a les músiques històriques.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter