Subscriu-te

La Trobada Fiddle reunirà a Martorell 500 estudiants de corda fregada d’arreu de Catalunya

Barcelona-Fiddle-Congress_large_esmuc

El proper diumenge, 17 de novembre, al matí tindrà lloc a Martorell (al Pavelló Esportiu Municipal) una Trobada Fiddle per a estudiants de corda fregada d’escoles de música i conservatoris d’arreu de Catalunya, organitzada conjuntament per l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), les Escoles de Música d’Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Aquesta activitat s’emmarca en el primer Barcelona Fiddle Congress, organitzat per l’ESMUC, que els dies 15, 16 i 17 de novembre aplegarà més de 200 participants i que té per objectiu crear un espai per compartir i debatre coneixements en l’àmbit de la corda fregada de tradició no clàssica, tant per a músics com per a estudiants, professionals i aficionats. El programa del congrés inclou activitats diverses, com ara ponències, debats, tallers, conferències, classes magistrals, taules rodones i concerts, i hi haurà la presència de figures internacionals destacades de l’àmbit de la corda no clàssica, com són Hanneke Cassel i Mike Block, Diego Galaz, Ernesto Briceño, Asier Suberbiola, Panxito, Joan Sanmartí, Cello Hero, Virus String Quartet i l’Eclectic Colour Orchestra, entre d’altres.

La Trobada, en la qual participen 500 estudiants de corda fregada de 55 escoles de música de Catalunya, serà un assaig-concert multitudinari i participatiu conduït pels caps de cartell del Barcelona Fiddle Congress, Hanneke Cassel i Mike Block, que acompanyats del violinista Oriol Saña oferiran una classe col·lectiva a alumnes de violí, viola, violoncel i contrabaix per treballar música de tradició, jazz i música moderna.

La Trobada es farà de les 11 a les 13 h i hi participaran uns 500 alumnes a partir de 6 anys de tots els nivells d’escoles de música de 39 poblacions de Catalunya. Seran a l’escenari acompanyats dels seus professors per compartir experiències i coneixements sobre el fiddle, terme d’origen anglosaxó, que engloba tots aquells instruments de corda fregada de tradicions no clàssiques.

Prèviament, durant els mesos de juliol i setembre, ja s’han realitzat diverses sessions informatives i pràctiques amb l’instrument a diferents punts de Catalunya dirigides a tots els professors que participaran amb els seus alumnes en la Trobada Fiddle, per preparar el material anticipadament i per tal que entenguessin la dinàmica de l’assaig-concert, que serà totalment diferent d’un concert convencional.

Aquesta activitat està oberta al públic i les entrades es poden adquirir de manera anticipada a través de les escoles (3 euros) o directament a taquilla (5 euros); l’entrada és gratuïta per als menors de 10 anys. Més informació a: www.barcelonafiddlecongress.com/ca/ i www.esmuc.cat.

Descarregar PDF

Beethoven i Mahler seran els protagonistes del concert inaugural d'una nova temporada del @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! @riccardochailly @FilarmoniScala http://www.revistamusical.cat/riccardo-chailly-i-lorquestra-filharmonica-de-la-scala-inauguren-la-temporada-2022-23-del-palau-de-la-musica-catalana/

Palau Digital publica gratuïtament l’estrena mundial de John Williams que @marctimon va dirigir al @palaumusicacat el 21 de juny de 2021: el 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo' per a piano i orquestra, a càrrec de la pianista Gloria Cheng i @OSValles. 📸 Lorenzo Duaso

🏅Los ganadores del Premio Nacional de Música 2022🎶 son:
⚪️En Interpretación: el director y flautista, Jaime Martín por "su indiscutible talento musical"
⚪️En Composición: la creadora Alicia Díaz de la Fuente por “el color y la sutileza tímbrica de sus composiciones”.
¡Bravo!👏

Fins al 9 d'octubre, el @Liceu_cat ofereix 'Don Pasquale' de Donizetti. "Musicalment, aquest 'Don Pasquale' va funcionar força bé", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 David Ruano http://www.revistamusical.cat/critica/un-bon-don-pasquale-actualitzat-per-comencar/

Segueix-nos a Twitter