Subscriu-te

L’AIMS 2016 ofereix 34 actuacions del 10 al 22 d’agost

© www.facebook.com/aimsfestival
© www.facebook.com/aimsfestival

Del 10 al 22 d’agost tindrà lloc la 15a edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), una trobada musical d’alt nivell de la qual neix el principal festival pedagògic de Catalunya. Aquest és un projecte de descentralització i democratització cultural, un espai de creació musical i un punt de trobada de joves talents d’arreu del món. Aquest any hi participen una seixantena d’alumnes de més de vint nacionalitats. L’AIMS ofereix, des de fa catorze anys, tres tipus de programes: AIMS Acadèmia, AIMS Festival i AIMS Social. L’any passat es va crear l’AIMS Fundació, per tal d’expandir aquests programes i afegir-n’hi de nous.

L’AIMS Acadèmia ofereix classes magistrals individuals i en grup. El claustre de professors, que reuneix els noms més significatius del panorama pedagògic musical europeu, és format per solistes de les principals orquestres europees i catedràtics de les escoles de més prestigi internacional. Aquest any hi participaran Sergey Ostrovsky, violí; Simone Zgraggen, violí; Andriy Viytovych, viola; Zvi Plesser, violoncel; Peter Thiemann, violoncel; Christoph Rahn, contrabaix; Seon-hee Myong, piano, i Johannes Geffert, orgue i improvisació.

© www.facebook.com/aimsfestival
© www.facebook.com/aimsfestival

L’AIMS Festival repartirà les 34 actuacions d’enguany en diferents escenaris del Solsonès, de la Catalunya Central i de la demarcació de Lleida: seran 20 concerts de format clàssic, en auditoris, esglésies i teatres; 4 concerts de l’AIMS Carrer, i 10 concerts de l’AIMS Social als hospitals, casals de gent gran, residències, associacions i cases particulars.

El projecte AIMS va néixer l’any 2002 amb el suport del Consell Comarcal del Solsonès. En l’edició de 2008 va prendre-hi el relleu Sonos Music Management SL, i el 2015 l’AIMS Fundació de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, amb el suport de l’Ajuntament de Solsona.

Per a més informació i programació completa del festival: www.aims.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter