Subscriu-te

L’Auditori Josep Carreras inicia un cicle de música contemporània d’homenatge a Joan Guinjoan

El divendres 9 de novembre passat va començar el cicle Joan Guinjoan de Músiques del Nostre Temps, programat a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, un cicle d’homenatge i reconeixement als compositors catalans. Aquest primer concert va ser protagonitzat pel Quartet Gerhard (format per Lluís Castán, violí; Judit Bardolet, violí; Miquel Jordà, viola, i Jesús Miralles, violoncel), que va interpretar l’obra de Joan Guinjoan Quartet per a corda núm. 1, “a Riudoms”, escrit l’any 2006, entre altres composicions. El Quartet Gerhard, considerat una de les formacions de referència en l’àmbit de la música de cambra del país, iniciava així la seva residència artística a l’Auditori Josep Carreras.

Aprofitant la figura del compositor Joan Guinjoan, nascut a Riudoms i referent de tota una generació de compositors actuals, el cicle acostarà les composicions de més d’una desena de compositors catalans d’ara i del Camp de Tarragona des de l’Auditori de Vila-seca; també vol ser una aposta per als intèrprets tot donant espai a obres de nova creació en les properes temporades de l’Auditori Josep Carreras presentades per músics del territori.

Roda de premsa de presentació del cicle Joan Guinjoan de Músiques del Nostre Temps, el 8 de novembre de 2018. D’esquerra a dreta: Xavier Pastrana, compositor i director musical; Josep Maria Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras; Josep F. Solórzano, responsable de programació de l’Auditori Josep Carreras, i Miquel Jordà, membre del Quartet Gerhard

La temporada seguirà l’any que ve. Durant el primer trimestre tindran lloc tres concerts: el 8 de febrer, amb l’Archensemble (Dani Espasa, Roger Padullés i Xavier Pastrana) i obres de Gols, Pedrell i Gerhard; el 9 de març, amb un programa dedicat a cançons populars dels Pirineus, a càrrec del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i un conjunt instrumental de música antiga, amb obres de Guix, Pastrana, Vivancos, Sans, Guzmán-Antich, Castellà, Magrané, Puig, Humet, Giribet i Prat, i el 22 de març l’Ensemble O Vos Omnes interpretarà obra de Magrané. El cicle acabarà al maig amb dos concerts, el dia 11 amb el Cor Sant Esteve i el dia 31 novament amb el Quartet Gerhard, que interpretarà obra de Guix.

Imatge destacada: el Quartet Gerhard en la presentació del cicle Joan Guinjoan de Músiques del Nostre Temps

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter