Subscriu-te

L’Auditorio Nacional de Música crea el projecte Simbiosi amb escolars

El compositor David del Puerto intervé en el projecte Simbiosi de l’OCNE

El Projecte Educatiu de l’Orquesta i Coro Nacionales de España (OCNE) i el Centro Nacional de Difusión de Música (CNDM) han creat el projecte Simbiosi, en el qual un grup d’escolars d’ensenyament primari i secundari ha elaborat una obra musical amb la col·laboració del compositor David del Puerto i el director d’orquestra català Juanjo Grande. L’OCNE du a terme uns projectes educatius que es concentren a desenvolupar la creativitat dels participants a partir de la generació de noves obres; en aquesta ocasió, els alumnes han creat la música i els textos que van interpretar el passat 4 de maig el Coro Nacional i un grup d’instrumentistes de l’OCNE.

El director Juanjo Grande

El projecte ha consistit en mesos de relació amb els escolars, que han tingut sempre un paper molt actiu en la creació de l’obra. En paraules del director Juanjo Grande, “d’octubre a desembre David del Puerto i jo vam fer uns tallers preparatoris als centres, en els quals vam desenvolupar idees sobre ritme, melodia, i harmonia i forma. A partir del gener, en les visites també  participaven músics de l’OCNE i els alumnes van començar a crear les seves composicions sota la supervisió de David, els músics i jo mateix. David hi ha aportat el seu coneixement com a compositor i ha donat consells, però d’altra banda ha creat noves músiques per al projecte i ha reformulat algunes idees dels alumnes”. A més, Grande s’ha encarregat de la tasca més pedagògica, en coordinar també la direcció musical del projecte i el concert final.

“El projecte pretén apropar la música a la societat amb la implicació activa dels seus participants com a compositors i intèrprets i no com a mers espectadors. El projecte ha creat un espai en què alumnes, professors, músics de l’OCNE i el compositor han establert una relació horitzontal en la qual tothom ha aportat la seva energia per poder, entre tots, crear una obra musical. La música ens permet que col·lectius molt diferents treballin plegats i s’enriqueixin mútuament”, diu Juanjo Grande. Aquest projecte ha suposat tota una novetat en els projectes pedagògics del Centro Nacional de Difusión de Música i s’està sondejant la possibilitat de poder repetir el concert i donar continuïtat al projecte en el futur.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter