Subscriu-te

Les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera amb Jordi Savall i la Coral Cantiga

També inclouran l’espectacle familiar La Lluna d’en Joan de Teatre Nu.

El divendres 6 i el dissabte 7 de juliol tindrà lloc la vint-i-tresena edició de les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera, una de les cites obligades de l’estiu musical clàssic en aquest municipi de l’Anoia. Des del 1993 s’han ofert, al llarg de dues nits d’estiu, espectacles musicals de gran qualitat artística a la plaça de Sant Pere Sallavinera, on l’acústica, les cases que l’envolten, revestides de pedra, la il·luminació i petits detalls per a l’ocasió acompanyen l’experiència musical.

Jordi Savall i Ferran Savall

El divendres (22 h) obrirà la programació el concert sobre diàlegs i improvisacions “D’Orient a Occident i de l’Antic al Nou Món”, amb Jordi Savall. Amb les seves violes de gamba italiana i anglesa datades l’any 1500 i 1697, respectivament, Jordi Savall proposarà un viatge a través de la música antiga per donar a conèixer als espectadors contemporanis grans meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i l’oblit. El repertori inclourà des de temes sefardites procedents de Sarajevo fins a cançons tradicionals d’Israel, l’Afganistan, Espanya, Grècia, el Marroc, Turquia o Catalunya, entre d’altres. El músic actuarà al costat del seu fill Ferran Savall a la veu i a la tiorba i de David Mayoral a les percussions.

La Lluna d’en Joan del Teatre Nu

El dissabte (18 h) tindrà lloc l’activitat familiar La Lluna d’en Joan, de la companyia Teatre Nu. L’espectacle es basa en un conte de Carme Solé Vendrell que parla de les emocions d’un nen que ha de salvar la vida del seu pare que ha emmalaltit. L’obra és fruit d’un procés creatiu en què el treball plàstic de Solé ha estat fonamental per transmetre l’esperit del conte d’una manera tan fidel com actual. Tot plegat ha suposat un enorme estímul per a una companyia que, des de fa anys, treballa amb imatges, paraules i titelles.

Orquestra de Cambra Terrassa 48

El mateix dissabte (22 h) tancarà les Nits Culturals l’oratori El Messies de Händel amb la Coral Cantiga, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, els solistes vocals Mireia Tarragó, (soprano), Elisenda Arquimbau (mezzosoprano), Albert Casals (tenor) i German de la Riva (baix), i el concertino Quim Térmens, sota la direcció de Josep Prats.

Més informació i compra d’entrades en aquest enllaç.

Imatge destacada: plaça de Sant Pere Sallavinera, Nits Culturals 2015

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter