Subscriu-te

L’ESMUC presenta el primer Màster en Cobla

master_cobla

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) posa en marxa el primer Màster en Cobla dins l’entorn dels ensenyaments musicals superiors. La proposta és una iniciativa pionera en els estudis d’aquesta especialitat musical, ja que fins ara els estudis de cobla només es podien realitzar en l’àmbit del grau. El màster, de dos anys de durada, presentarà dos itineraris, el de composició i direcció, i el d’interpretació, i s’adreça a tots aquells músics que volen aprofundir en la música de cobla.

En l’itinerari de direcció i composició es pretén dotar l’alumne dels coneixements tècnics i pràctics, així com dels recursos específics en la direcció per a cobla. Al mateix temps, en el camp de la composició es dota també del coneixement teòric i pràctic referent a les característiques musicals de la música per a cobla, tot abordant els aspectes més rellevants de la seva composició. La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona serà la formació pilot per al concert final d’aquest itinerari, tot donant l’oportunitat als alumnes de dirigir una cobla professional en el seu projecte de fi de màster.

Per la seva banda, l’itinerari d’interpretació aportarà a l’estudiant un perfeccionament de la pràctica interpretativa en els instruments de la cobla, per facilitar-ne així la inserció en els circuits professionals. Les especialitats que s’hi ofereixen són: flabiol i tamborí, tible, tenora, trompeta, trombó, fiscorn i contrabaix.

Amb aquest màster es dóna sortida a les necessitats de molts joves músics que volen introduir-se i especialitzar-se en la música de cobla, ja sigui des d’un punt de vista interpretatiu, com ara el de la composició i la direcció.

El període de preinscripció del màster per al curs 2016-17 clourà el 6 de setembre de 2016. El màster és presencial i té una durada de dos anys, amb 60 crèdits ECTS. El preu de l’itinerari de direcció i composició és de 6.950 euros i el d’interpretació és de 6.600 euros. Més informació a l’enllaç Màster en Cobla.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter