Subscriu-te

L’ESMUC presenta el primer Màster en Cobla

master_cobla

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) posa en marxa el primer Màster en Cobla dins l’entorn dels ensenyaments musicals superiors. La proposta és una iniciativa pionera en els estudis d’aquesta especialitat musical, ja que fins ara els estudis de cobla només es podien realitzar en l’àmbit del grau. El màster, de dos anys de durada, presentarà dos itineraris, el de composició i direcció, i el d’interpretació, i s’adreça a tots aquells músics que volen aprofundir en la música de cobla.

En l’itinerari de direcció i composició es pretén dotar l’alumne dels coneixements tècnics i pràctics, així com dels recursos específics en la direcció per a cobla. Al mateix temps, en el camp de la composició es dota també del coneixement teòric i pràctic referent a les característiques musicals de la música per a cobla, tot abordant els aspectes més rellevants de la seva composició. La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona serà la formació pilot per al concert final d’aquest itinerari, tot donant l’oportunitat als alumnes de dirigir una cobla professional en el seu projecte de fi de màster.

Per la seva banda, l’itinerari d’interpretació aportarà a l’estudiant un perfeccionament de la pràctica interpretativa en els instruments de la cobla, per facilitar-ne així la inserció en els circuits professionals. Les especialitats que s’hi ofereixen són: flabiol i tamborí, tible, tenora, trompeta, trombó, fiscorn i contrabaix.

Amb aquest màster es dóna sortida a les necessitats de molts joves músics que volen introduir-se i especialitzar-se en la música de cobla, ja sigui des d’un punt de vista interpretatiu, com ara el de la composició i la direcció.

El període de preinscripció del màster per al curs 2016-17 clourà el 6 de setembre de 2016. El màster és presencial i té una durada de dos anys, amb 60 crèdits ECTS. El preu de l’itinerari de direcció i composició és de 6.950 euros i el d’interpretació és de 6.600 euros. Més informació a l’enllaç Màster en Cobla.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @theatrechatelet de París acull divendres i dissabte l'estrena mundial d''Intérieur', un monodrama de @JoanMagrane sobre l'obra teatral de Maurice Maeterlinck, amb el prestigiós actor @m_vuillermoz i @Ensemble_inter, entre d'altres, sota la direcció de Matthias Pintscher.

2

Fernando Caminals, membre fundador de @CamerataXXI, signa l'obituari de Xavier Blanc, desaparegut el passat 9 d'octubre. Llegeix-lo al web! (Foto: @JosepMolina11) http://www.revistamusical.cat/en-la-mort-de-xavier-blanc/

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Segueix-nos a Twitter