Subscriu-te

Lieder Càmera estrena nova etapa amb Josep Vila i Casañas

El cor Lieder Càmera de Sabadell i Josep Vila i Casañas reprenen el camí junts d’ençà de la fundació del cor, en un projecte que manté l’essència i incorpora noves línies de treball.

Els eixos principals són la dedicació especial a la música catalana dels segles XX i XXI, presentar formats de concert alternatius i incorporar cantants professionals a la plantilla.

Esgotat el període acordat amb Eduard Vila i Perarnau, Lieder Càmera inicia una etapa de tres temporades amb un projecte artístic innovador sota la direcció artística de Josep Vila i Casañas, que en va ser fundador l’any 1990. El projecte inclou la dedicació al patrimoni català, l’exploració de nous formats de concert i la incorporació de cantants professionals a la plantilla habitual del cor.

Una de les grans marques de Lieder Càmera és la dedicació al patrimoni català, fet pel qual és el cor amb més enregistraments al mercat dedicats a la música catalana. Josep Vila i Casañas valora aquest fet distintiu i inclou en la seva proposta una dedicació especial a la música contemporània de casa nostra, ja que “el color i la sonoritat que requereix aquesta música coincideix amb el so que sempre ha caracteritzat Lieder Càmera”.

El segon eix sobre el qual pivotarà aquesta nova etapa és l’exploració de nous formats de concert incorporant la interacció amb altres disciplines artístiques.

D’altra banda, defugint la tendència actual de muntar les plantilles per produccions, Lieder Càmera vol reprendre el treball constant amb un conjunt estable de cantants. L’últim eix de del nou model és la incorporació de dos professionals a cada corda. Es manté el format actual de cor de cambra, amb vuit cantants per corda, dels quals dos membres seran remunerats.

Si bé altres organitzacions ja utilitzen fórmules semblants, Lieder Càmera serà el primer cor amb una plantilla fixa mixta. Al setembre es convocaran les audicions per a les places vacants, tant de professionals com d’amateurs.

Pel que fa al curs 2018-19, el cor continuarà participant en projectes simfonicocorals, col·laborant amb l’OBC i l’OSV i reprendrà la col·laboració amb l’Orquestra de Cadaqués.
A banda d’aquestes col·laboracions, Lieder Càmera té previstes produccions pròpies. N’esmentem dues: a finals d’any, Josep Vila i Casañas dirigirà un programa de Nadal; més endavant, el cor farà un treball amb Lluís Vilamajó que es presentarà en concert a principis de juny.

Imatge destacada: Josep Vila i Casañas. © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Més de 200 músics passaran enguany pel cicle Clàssica Jove de @latlantidavic. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/loboista-celia-tort-sera-lartista-resident-del-9e-cicle-classica-jove-a-latlantida-de-vic/

El proper dilluns, 23 de maig (20 h), @adrianbpiano interpreta @JoanMagrane, un dels compositors residents aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-pianista-adrian-blanco-presenta-al-petit-palau-la-integral-de-lobra-pianistica-de-joan-magrane/

We are very honored to announce that Jordi Savall has been elected member of the Swedish Royal Academy of Music:
https://www.musikaliskaakademien.se/pressrum/nyheter/fjortonnyaledamotertillkunglmusikaliskaakademien.3700.html

Molt contents de celebrar amb vosaltres aquest doble aniversari amb els articles sobre el centenari de Pedrell que publiquem en el nostre darrer número!

Segueix-nos a Twitter