Subscriu-te
,

L’Institut d’Estudis Catalans reprèn el cicle de concerts Música al claustre

Més tard del que era habitual a causa de la pandèmia, el claustre de l’Institut d’Estudis Catalans, a la Casa de Convalescència del barri del Raval de Barcelona, tornarà a acollir entre finals de setembre i d’octubre quatre concerts que pretenen reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística musical catalana.

Els encarregats d’encetar el cicle seran, dimecres 23 de setembre (19.30 h), el tenor David Alegret i el pianista Albert Guinovart, que interpretaran un programa titulat “El lied català i els poetes de la Renaixença. 150è aniversari de Matilde Escalas i Xamení (Palma, 1870-1936)”. Quedarà inaugurat, d’aquesta manera, l’Any Matilde Escalas de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya per recordar la compositora, intèrpret i pedagoga mallorquina.

Els altres concerts tindran lloc tots en dijous: el primer d’octubre serà el torn de “La missa polifònica a Catalunya (1360-1670)”, a càrrec del grup vocal De Canendi Elegantia i la Cobla de Ministrers. Aquest concert està organitzat en col·laboració amb la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aquest també és Any Beethoven i el compositor de Bonn serà present en la programació de Música al Claustre d’enguany amb el concert “Beethoven i el Romanticisme des de Catalunya”, que el conjunt instrumental Kaimerata oferirà el 15 d’octubre.

Finalment, tancarà el cicle, el 22 d’octubre, “Música de dones compositores”, amb Pilar Bayer al piano i un concert en col·laboració amb l’Academia Europea-Barcelona Knowledge Hub.

El cicle de concerts Música al Claustre acull l’activitat musical a l’espai barroc i acústicament privilegiat de la Casa de Convalescència. La iniciativa del cicle va sorgir fa uns quants anys amb el desig de recuperar la tradició musical que acompanyava les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. La voluntat és mantenir-ne la producció i convertir-la en una activitat artística de l’Institut.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

Segueix-nos a Twitter