Subscriu-te
,

L’Institut d’Estudis Catalans reprèn el cicle de concerts Música al claustre

Més tard del que era habitual a causa de la pandèmia, el claustre de l’Institut d’Estudis Catalans, a la Casa de Convalescència del barri del Raval de Barcelona, tornarà a acollir entre finals de setembre i d’octubre quatre concerts que pretenen reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística musical catalana.

Els encarregats d’encetar el cicle seran, dimecres 23 de setembre (19.30 h), el tenor David Alegret i el pianista Albert Guinovart, que interpretaran un programa titulat “El lied català i els poetes de la Renaixença. 150è aniversari de Matilde Escalas i Xamení (Palma, 1870-1936)”. Quedarà inaugurat, d’aquesta manera, l’Any Matilde Escalas de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya per recordar la compositora, intèrpret i pedagoga mallorquina.

Els altres concerts tindran lloc tots en dijous: el primer d’octubre serà el torn de “La missa polifònica a Catalunya (1360-1670)”, a càrrec del grup vocal De Canendi Elegantia i la Cobla de Ministrers. Aquest concert està organitzat en col·laboració amb la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aquest també és Any Beethoven i el compositor de Bonn serà present en la programació de Música al Claustre d’enguany amb el concert “Beethoven i el Romanticisme des de Catalunya”, que el conjunt instrumental Kaimerata oferirà el 15 d’octubre.

Finalment, tancarà el cicle, el 22 d’octubre, “Música de dones compositores”, amb Pilar Bayer al piano i un concert en col·laboració amb l’Academia Europea-Barcelona Knowledge Hub.

El cicle de concerts Música al Claustre acull l’activitat musical a l’espai barroc i acústicament privilegiat de la Casa de Convalescència. La iniciativa del cicle va sorgir fa uns quants anys amb el desig de recuperar la tradició musical que acompanyava les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. La voluntat és mantenir-ne la producció i convertir-la en una activitat artística de l’Institut.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fins al 14 de setembre hi ha temps de presentar partitures a aquesta nova edició del concurs de composició de la @FundacioMompou. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/convocat-el-42e-concurs-de-joves-compositors-premi-internacional-frederic-mompou/

📢 La directora del @Fest_Torroella, Montse Faura, assumeix la secretaria general i la gerència de #JMCatalunya.

El compositor @JoanMagrane renova com a president de l'entitat per un mandat més. Podeu llegir el comunicat íntegre ací 👇🏽

http://federacio.joventutsmusicals.cat/ca/actualitat/29-la-directora-del-festival-de-torroella-montse.html

András Schiff ha tornat al @palaumusicacat. "Un Schiff colpidor per la seva manera de plantejar la narració del discurs, per la coherència del concepte, per la claredat en l’exposició", diu Lluís Trullén en la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: N. Brodard) http://www.revistamusical.cat/critica/un-retorn-sempre-esperat/

📢La #SardanadIgorStravinsky ja té finalistes!
🔝Avui s'ha reunit el jurat del concurs hi ha valorat les 31 sardanes presentades.
Voleu conèixer els noms dels finalistes i saber quan s'estrenaran les sardanes?
Tota la informació ▶️https://www.ficta.cat/ca/blog/la-sardana-digor-stravinsky-ja-te-finalistes-n120

Segueix-nos a Twitter