Subscriu-te

L’OBC surt al carrer per la Mercè, al costat d’una àmplia oferta musical de tots els gèneres

L’OBC actuà davant la catedral de Barcelona a les Festes de la Mercè de l’any 1991, amb Montserrat Caballé

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) s’afegeix a la celebració de la Festa Major que demà (21 de setembre) comença a Barcelona. Ho farà amb un concert a l’aire lliure el dilluns 24 i hi interpretarà el repertori més popular de la música clàssica. L’orquestra abandonarà per un dia la Sala Pau Casals de L’Auditori i anirà a l’avinguda de la Catedral (20.30 h). Amb obres molt conegudes de Xostakóvitx, Dukas, Toldrà, Elgar, Bizet i Txaikovski, aquesta és una gran oportunitat amb què l’OBC busca apropar-se encara més al gran públic.

El concert serà una de les últimes activitats de les Festes de la Mercè d’enguany. L’OBC compartirà l’escenari de l’avinguda de la Catedral amb altres propostes d’un caràcter més proper a les músiques del món, que des de divendres fins dilluns oferiran diversos concerts en aquest espai emblemàtic. Així, divendres es podrà presenciar la visió del món del músic kurd Gani Mirzo o els sons de l’Orquestra Àrab de Barcelona, per deixar pas dissabte a Roger Mas acompanyat per la Cobla Sant Jordi o el jazz flamenc de Jorge Pardo, mentre que diumenge hi seran protagonistes la tunisiana Emel Mathlouthi o la col·laboració del Festival Àsia amb la presència de la banda azerbaidjanesa Gotxag Askarov i el Mugham Ensemble.

L’escenari de l’avinguda de la Catedral, però, és només un dels espais que ompliran de música la gran festa de la ciutat, cadascun personalitzat amb un programa. La plaça de Sant Jaume es convertirà en el lloc perquè tothom pugui ballar, amb un homenatge als Beatles, les versions de cançons populars de Miqui Puig o el retorn de Los Amaya, llegenda de la rumba catalana; la plaça de Catalunya estarà més orientada al folk. L’escenari habitual de la plaça del Rei s’ha traslladat a l’espai entre la plaça de Joan de Coromines i la plaça dels Àngels al costat del MACBA, amb propostes més orientades al pop i el rock; de la mateixa manera que passarà amb la plaça Reial, tots dos espais inserits en la programació del BAM-Barcelona Acció Musical.

Com ja és habitual, el Parc del Fòrum serà el gran escenari d’aquest festival, amb una aposta pel pop independent divendres i quatre concerts amb músiques en què es combinaran diversos estils dissabte 22, i l’interès per l’electrònica amb l’escenari Electro-BAM. L’Antiga Fàbrica Estrella-Damm continua amb la proposta que va començar amb la seva reobertura l’any passat, amb els grups La Iaia, Love of Lesbian i The Kooks en concert.

Totes aquestes propostes musicals es completen amb els aspectes més tradicionals de la festa, com són l’inici demà a la tarda amb les sardanes de la Cobla Sant Jordi a l’avinguda de la Catedral, la diada castellera, la mostra de ball de gegants, la tabalada o el correfoc, i les programacions paral·leles, d’un caràcter més familiar, al Castell de Montjuïc o al Parc de la Ciutadella.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter