Subscriu-te

L’OFF Concurs de Maria Canals Barcelona es consolida com un programa capdavanter amb més de 800 activitats

Aquest mes d’octubre s’enceta un nou curs de l’OFF Concurs Maria Canals, la línia divulgativa, educativa i social de l’Associació del Concurs Maria Canals que té com a finalitat promoure la pràctica del piano i facilitar-ne l’accés entre el conjunt de la societat.

En els seus onze anys d’existència, l’OFF Concurs s’ha convertit en un programa estratègic de l’Associació Maria Canals Barcelona que inclou totes les iniciatives que van més enllà del prestigiat concurs que té lloc cada any al mes de març. Desenvolupa una tasca social molt destacada i promou la pràctica amateur en l’educació reglada i no reglada. L’associació vol transmetre que l’exercici i el gaudi de la música són essencials per al desenvolupament personal de totes i tots i que la col.laboració amb entitats educatives és una oportunitat per descobrir talent local.

Aquesta temporada comptarà amb 800 activitats amb la complicitat de més de 100 entitats públiques i privades. Així, s’arribarà a 330.000 persones que gaudiran de més de 150 pianos que se situaran al carrer, i 6.400 estudiants de música i d’ensenyament general participaran en el programa. L’OFF Concurs inclou el Maria Canals Porta Cua, el Tu hi toques?, el projecte social Em toca! i el Maria Canals Educa. Els projectes Em toca! i el Maria Canals Porta Cua, amb implantació a diverses ciutats espanyoles, compten amb l’aliança de la Fundació Jesús Serra.

El Maria Canals Porta Cua consisteix a posar pianos de cua a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar en diversos espais públics i accessibles de Barcelona, Catalunya i Espanya, en un ambient agradable i festiu.

Cada any, l’associació promou activitats de caire didàctic i educatiu en el marc del Maria Canals Educa, que s’adreça tant a nens i nenes com a adults i se centra, especialment, en l’aspecte lúdic de la pràctica del piano, sense oblidar els fonaments tècnics, i se celebren en espais diversos que s’adrecen a escoles d’ensenyament general (infantil, primària i secundària), escoles de música, conservatoris i centres superiors, comunitat universitària i gent gran.

Em toca! és el projecte amb més vocació social. Ofereix l’oportunitat de conèixer i aprendre a tocar el piano a nens i nenes que viuen en barris amb un alt percentatge de vulnerabilitat social. Està adreçat a nens i nenes de 6 i 7 anys que puguin estudiar piano tot l’any de forma gratuïta i es desenvolupa a Barcelona (Ciutat Meridiana i La Verneda), Madrid (Distrito de Usera) i Sevilla (barrio de la Macarena).

Finalment, amb el hashtag #johitoco, l’OFF Concurs ha promogut la participació entre les escoles de música, conservatoris i tots aquells que s’atreveixin a gravar un vídeo explicant per què toquen el piano i què és el que més els agrada de la pràctica, acompanyat d’una breu interpretació musical. Els premiats en el concurs “Tu hi toques?” tenen l’ocasió de tocar el piano de gran cua del Palau de la Música Catalana.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

Segueix-nos a Twitter