Subscriu-te

L’Orquestra de Cambra Catalana estrena ‘El gos solitari de Mozart’ d’Eduard Iniesta

Eduard Iniesta. © Àngel Argilés

L’Orquestra de Cambra Catalana estrenarà el proper dissabte, 10 de novembre, l’obra encarregada expressament a Eduard Iniesta per la formació orquestral catalana. El gos solitari de Mozart és el títol del conjunt de cinc cançons basades en poemes de Joan Margarit que el músic Eduard Iniesta ha escollit com a objecte de la seva inspiració i que sonaran per primer cop en la veu de la mezzosoprano Inés Moraleda.

L’obra combina els interessos que el compositor Eduard Iniesta té per la cançó, amb un regust evidentment mediterrani, per la música orquestral i per la poesia. Inspirada en obres extretes de l’enorme poemari de Joan Margarit, està integrada per cinc moviments que són cinc cançons per a mezzosoprano: Sonata, Camins, Asil, L’equip de l’assassí i Nocturn a Cirene, la primera a mode de preludi gairebé recitatiu. Amb un evident regust mediterrani, Iniesta agafa el fil dels versos de Margarit i impregna tota l’obra d’un anar i venir constant entre la música i la pluja, entre l’amor i la mort, tot barrejant d’una manera suggerent i natural els colors de l’orquestra amb els colors dels diversos instruments de corda pinçada que utilitza el mateix compositor amb destresa.

El programa del concert que interpretarà l’Orquestra de Cambra Catalana sota la direcció de Joan Pàmies, es complementa amb El plor de Constança del mateix Eduard Iniesta i l’Idil·li de Siegfried de Richard Wagner. El concert tindrà lloc el dissabte, 10 de novembre, a les 20 h, a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Una seixantena de joves cantants s'enfronten aquests dies a Barcelona de la mà del @ConcursoVinas. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/una-nova-categoria-premiara-el-cantant-mes-complet-a-la-59a-edicio-del-concurs-tenor-vinas/

Aquest divendres, arrenca l'edició del cicle de concerts dels Grans Conjunts que celebra el vintè aniversari de l' @esmuccat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lesmuc-celebra-20-anys-amb-una-programacio-de-concerts-especial/

🔴 ÚLTIMA HORA | La Comissió Executiva del Liceu dona suport a seguir treballant en la viabilitat del nou equipament Liceu Mar.

🔗 https://liceubarcelona.cat/ca/la-comissio-executiva-del-liceu-dona-suport-seguir-treballant-en-la-viabilitat-de-liceu-mar

🔴 NOVETAT | Ampliem els annals del Gran Teatre del Liceu amb informació des de l'any 1936.

Des d'avui ja podeu consultar material artístic i gràfic dels darrers 80 anys, des del final de la Guerra Civil fins a la temporada actual.

🔗 https://www.liceubarcelona.cat/ca/el-liceu-amplia-els-seus-annals-amb-informacio-des-de-lany-1936

Segueix-nos a Twitter