Subscriu-te

L’Orquestra de Cambra Catalana estrena obres de Bernat Giribet i Ferran Cruixent

Orquestra de Cambra Catalana-Joan Pàmias
L’OCC amb el seu fundador i director titular Joan Pàmies

L’Orquestra de Cambra Catalana (OCC), fundada i dirigida per Joan Pàmies fa trenta anys, presentarà el concert “Encontres” el proper diumenge, 23 d’octubre, a l’Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, carrer de Montalegre, 5). Adolf Gasol serà el director convidat d’aquest concert que aposta pel talent dels joves compositors catalans Bernat Giribert i Ferran Cruixent. Així doncs, s’hi estrenarà l’obra Pulsum de Giribert i se sentirà per primera vegada a Catalunya l’obra Android de Cruixent, estrenada a Alemanya. El programa també inclou arranjaments divertits i magistrals d’Arnold Schönberg sobre temes de Franz Schubert, Claude Debussy, Johann Soyli i Luigi Denza.

Durant els seus trenta anys de trajectòria, l’OCC s’ha mantingut fidel als principis fundacionals: dóna l’oportunitat d’actuar a joves intèrprets al costat d’una plantilla estable de professionals de prestigi; col·labora amb solistes novells del país al costat d’altres noms ja consagrats; ofereix als creadors de l’avantguarda musical la possibilitat d’estrenar les seves produccions i ser més coneguts, i treballa també en la difusió de les obres de mestres del passat. En el seu extens repertori, que abasta totes les èpoques i compositors, dedica una atenció especial a la interpretació i divulgació de la música catalana.

L’OCC va celebrar el trentè aniversari amb un concert a l’Auditori de Barcelona (Sala Oriol Martorell) el 9 d’octubre passat, dirigit pel seu titular i fundador, el mestre Joan Pàmies. El programa va incloure l’estrena de l’obra Mozartiana d’Antonio Ballestín (guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou 2010) i les obres de Mozart Simfonia concertant en Mi b major, amb la violinista Raquel Castro i el viola Yuval Gotlibovich com a solistes, i la Simfonia núm. 38, “Praga”.

El concert “Encontres” serà a les 18 h i tindrà un preu de 12 euros; 7 euros per a estudiants, jubilats, aturats, Amics del CCCB i socis de Joventuts Musicals. Els socis de l’OCC tenen l’entrada lliure amb el carnet de soci. Més informació a www.occatalana.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Segueix-nos a Twitter