Subscriu-te

Ludovic Morlot serà el nou director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

El francès Ludovic Morlot serà el nou director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) a partir del setembre del 2022, a proposta del director de L’Auditori, Robert Brufau, aprovada pel Consell Rector del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra l’11 de novembre de 2021.

El nomenament de Ludovic Morlot suposa la culminació d’un procés de recerca iniciat ara fa tres anys i l’impuls definitiu al nou projecte artístic de l’OBC i L’Auditori per al futur. La decisió és fruit d’un treball intens de la Direcció artística de L’Auditori i ha comptat, també, amb la implicació i complicitat dels membres de l’orquestra. Entre els ambiciosos projectes d’aquesta nova etapa, Ludovic Morlot impulsarà la presència de l’orquestra a l’entorn digital, els enregistraments discogràfics, les residències internacionals, els programes de desenvolupament de talent i el creixement de l’orquestra, amb la incorporació de nous valors a la família de l’OBC.

L’ímpetu, l’elegància i la intensitat de Ludovic Morlot sobre l’escenari li han valgut l’estimació d’espectadors i orquestres d’arreu, des de la Filharmònica de Berlín fins a l’Orquestra Simfònica de Boston. Ludovic Morlot, nascut a Lió (1973), és actualment director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle, títol honorífic que se li ha concedit per la feina extraordinària durant els seus vuit anys com a director titular. A més, des del 2019 és artista associat de l’Orquestra Filharmònica de la BBC, amb la qual ha mantingut una estreta relació durant molts anys, i dirigeix orquestres prestigioses d’arreu del món. En l’àmbit operístic, fou director de La Monnaie, a Brussel·les, durant tres anys (2012-2014). El 2014 va ser elegit membre de la Royal Academy of Music de Londres, com a reconeixement per la seva important contribució a la música; també ha estat fundador i director artístic de la Jove Orquestra Nacional de la Xina.

Ludovic Morlot dirigirà el programa Allò que em diu l’amor, de la temporada de l’OBC, els dies 21 i 22 de gener de 2022, amb obres de Bach, Betsy Jolas, Schumann, Carter i Mahler, i amb el pianista Pierre-Laurent Aimard com a solista convidat.

Imatge destacada: Ludovic Morlot a l’Auditori de Barcelona. © May Zircus

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Del 19 al 30 de març, 76 pianistes competiran al @palaumusicacat per endur-se més de 80.000€ en premis del @mariacanals_bcn. Més informació, al nostre web! 📸 Oliver Adell http://www.revistamusical.cat/la-68a-edicio-del-concurs-maria-canals-aposta-per-la-diversitat-de-repertori-i-la-integracio/

.@galeriadomenech acollirà dijous l'estrena d'una obra inèdita de Josep M. Mestres Quadreny, 'Variacions essencials', dedicada al pintor Pic Adrian, amb motiu de l'exposició sobre aquest artista. Un conjunt de @liceu1837 l'interpretarà, sota la direcció de @DanielMestreD.

2

Nois i noies d'entre 17 i 24 anys formaran part d'un nou cor, dirigit per Pau Jorquera, en el marc de l' @EscolaniaMont. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lescolania-creara-un-cor-mixt-de-cantaires-joves-per-primera-vegada-a-la-seva-historia/

Del 16 al 27 d'agost, amb una prèvia de l'11 al 14, tindran lloc a l'Alt Empordà els concerts d'una nova @schubertiada. Més informació, al nostre web! 📸 Silvia Pujalte http://www.revistamusical.cat/la-schubertiada-a-vilabertran-presenta-una-nova-edicio-que-aposta-especialment-pel-talent-jove-i-catala/

Segueix-nos a Twitter