Subscriu-te
,

Música i dansa seran protagonistes de la setena edició del Festival de Música en Terres de Cruïlla

La setena edició del Festival de Música en Terres de Cruïlla, organitzada per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia, combinarà enguany la música i la dansa, tant des del punt de vista tradicional com contemporani.

Així, el Festival, que tindrà lloc entre el 19 d’octubre i el 30 de novembre, ha convidat el ballarí ebrenc Roberto Olivan a fer una ponència i un taller de dansa. Una altra de les activitats d’aquesta jornada de formació serà un debat i la roda d’experiències en què diferents experts i professionals parlaran dels seus projectes, com ara del Dansàneu, la Cobla Mínima o la companyia Xuriach, entre d’altres. El primer dia del Festival també es farà el sopar musical en un restaurant ebrenc amb estrella Michelin, que estarà amenitzat per la Cobla Mínima, la ballarina Sònia Gómez, el músic Pep Vila i altres músics i dansaires del territori. Diumenge dia 20 hi haurà el tradicional taller de jota ballada i la presentació del llibre Els cants de les plantes. De música, bones herbes i cistelleria.

El segon cap de setmana inclourà el Taller ImproPlay, un taller de creació amb el cos i la veu a càrrec de Laura Guarch, i l’últim diumenge arribarà la trobada de grups de danses tradicionals, amb la participació del Grup de Danses de la Jana, Esbart Dansaire Rapitenc de Sant Carles de la Ràpita i el Grup de Jota de la Casa d’Andalusia de la Sénia, amb els Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia.

La cloenda, el 30 de novembre, serà un espectacle de nova creació, BanDaNsant, de la ballarina, coreògrafa i performista Sònia Gómez, que estarà acompanyada per la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca.

Les activitats del Festival de música són obertes i gratuïtes, amb inscripció prèvia a centredestudis.lasenia@gmail.com, mentre que el sopar té un preu de 35 euros.

El Festival Música en Terres de Cruïlla rep el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social Fundació “la Caixa” i la Diputació de Tarragona, i la col·laboració de l’Ajuntament de la Sénia, del Campus Extens de la URV, del Programa d’Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona i de Joventuts Unides, el Centre Obre i la Casa de Andalucía de la Sénia.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

📢La #SardanadIgorStravinsky ja té finalistes!
🔝Avui s'ha reunit el jurat del concurs hi ha valorat les 31 sardanes presentades.
Voleu conèixer els noms dels finalistes i saber quan s'estrenaran les sardanes?
Tota la informació ▶️https://www.ficta.cat/ca/blog/la-sardana-digor-stravinsky-ja-te-finalistes-n120

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Segueix-nos a Twitter