Subscriu-te

Neix DBUT, un concurs per descobrir joves talents musicals

cartell-dbut

Tres entitats catalanes de Joventuts Musicals s’han posat d’acord a organitzar conjuntament un nou concurs de joves intèrprets per descobrir talents musicals. Les associacions de Joventuts Musicals de Girona, Figueres i Banyoles han posat en marxa DBUT, un nou concurs que promourà el descobriment de nous talents musicals en tres modalitats diferents: músiques d’arrel (Banyoles), jazz (Figueres) i música clàssica (Girona). Amb aquesta nova iniciativa, les tres entitats se sumen a la tasca que el moviment de Jeunesses Musicales du a terme internacionalment i també a Catalunya, com a plataforma indispensable de promoció dels joves músics.

El nou concurs DBUT va dirigit a tots els intèrprets individuals o grups joves (d’un màxim de sis integrants) que interpretin alguns dels tres gèneres musicals abans esmentats, entenent-ne cadascun d’una manera àmplia i no gens restrictiva. El límit d’edat queda establert en 26 anys en la modalitat de clàssica i 30 en les altres dues. Com a mínim, un dels intèrprets del grup ha de ser nadiu de les comarques gironines.

El format del concurs pretén ser innovador, àgil i participatiu. Així, les eliminatòries es decidiran a partir dels materials enregistrats que hauran enviat els concursants i que un jurat d’experts en cadascuna de les modalitats examinarà per escollir dos finalistes. Les finals de les tres modalitats se celebraran respectivament a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (divendres 10 de maig, 21 h), l’Espai Cultural la Cate de Figueres (dissabte 11 de maig, 21 h) i a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (diumenge 12 de maig, 19 h). Aquestes finals es plantejaran com a concerts gratuïts oberts al públic en què els dos finalistes de cada modalitat protagonitzaran una de les dues parts del recital. El públic assistent podrà votar els seus preferits i el seu vot serà decisiu per decidir el guanyador de cada modalitat, ja que suposarà un terç del vot total, mentre que els altres dos terços els aportarà el jurat d’experts. D’aquesta manera es pretén que les finals siguin una autèntica festa que comptin amb la participació de la ciutadania.

Els guanyadors de cadascuna de les tres modalitats del concurs DBUT obtindran com a premi la celebració de dos concerts remunerats cadascun, així com la inclusió en la Xarxa de Músiques a Catalunya que organitza Joventuts Musicals de Catalunya. Igualment s’institueix el Premi Josep Anton Galeras, que permetrà enregistrar un CD de promoció conjunt amb els tres guanyadors de les respectives modalitats. Els guanyadors es beneficiaran també de diferents beques per a seminaris i cursos que aportaran les diferents institucions que col·laboren en el concurs, com ara l’Aula de Música Tradicional. L’esperit d’aquests premis és, doncs, donar suport i impulsar la carrera professional dels nous talents musicals, bo i donant-los l’oportunitat de mostrar-se i prodigar-se en concerts. La data límit d’inscripció és el dia 12 d’abril.

La informació detallada sobre les bases del concurs es pot trobar als webs de les diverses entitats de Joventuts Musicals: www.jmbanyoles.com, www.jmfigueres.cat i www.joventutsmusicals.cat/girona, per bé que també es pot demanar informació directament a l’adreça de correu electrònic: dbut@joventutsmusicals.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter