Subscriu-te

Nova edició del Festival de Música de Sant Fruitós de Bages, amb marcat accent català

Josep Bros i Mireia Pintó inauguren el 21è Festival de Música de Sant Fruitós de Bages el dia 9 de juliol
Josep Bros i Mireia Pintó inauguren el 21è Festival de Música de Sant Fruitós de Bages el dia 9 de juliol

Entre els dies 9 i 30 de juliol tindrà lloc la 21a edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, amb quatre concerts que tindran lloc els dijous 9, 16, 23 i 30, a les 22 h, al Mas Sant Iscle. La trobada musical s’iniciarà amb un recital líric a càrrec de la mezzosoprano Mireia Pintó i el tenor Josep Bros, acompanyats al piano per Vladislav Bronevetzky. Els cantants oferiran un programa d’un interès particular, integrat per obres de Bizet, Massenet, Fauré, Viardot, Gastaldon, Leoncavallo, Rossini, Puccini, Gounod, Txaikovski i Donizetti, que mostraran dos universos sonors diferents, però certament complementaris i paral·lels.

Anna Alàs, Josep-Ramon Olivé i Pedro Beriso
Anna Alàs, Josep-Ramon Olivé i Pedro Beriso

El segon concert serà protagonitzat per la mezzosoprano Anna Alàs i el baríton Josep-Ramon Olivé, els quals, acompanyats al piano per Pedro Beriso, oferiran una vetllada entre el lied i el bel canto amb obres d’Strauss, Toldrà, Blancafort, Händel, Mozart i Rossini.

El Cor Infantil Amics de la Unió i Josep Vila Jover
El Cor Infantil Amics de la Unió i Josep Vila Jover

Enguany el cant coral hi serà present amb l’actuació del premiat Cor Infantil Amics de la Unió. Dirigit pel seu titular, Josep Vila Jover, el Cor oferirà un ampli programa de cançons d’autors internacionals i d’autors catalans, com Josep Maria Ruera o Josep Vila i Casañas, entre d’altres.

Finalment, el Festival es clourà amb el concert de la violinista russa Maria Solozobova i el pianista Vladislav Bronevetzky. El duo oferirà les Cinc peces per a violí i piano de Txaikovski i la Sonata núm. 3, en Re menor, op. 108 de Brahms; Bronevetzky oferirà dues obres per a piano sol de Brahms.

Maria Solozobova i Vladislav Bronevetzky
Maria Solozobova i Vladislav Bronevetzky

El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages es va iniciar l’any 1995, amb una primera edició que constava de dos concerts, que es van fer a l’Església Parroquial de Sant Fruitós; anteriorment, l’any 1994, s’havia fet un concert a la mateixa església, a càrrec de la mezzosoprano manresana Mireia Pintó i del pianista rus Vladislav Bronevetzky, ambdós residents a la localitat. La gran acollida que va tenir aquell primer concert va animar l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a impulsar el naixement d’un festival que va començar amb un format de dos concerts, posteriorment va passar a tres, i més tard al format actual de quatre. També es tractava d’una proposta que omplia el buit que hi havia en l’àmbit comarcal pel que fa als festivals musicals d’estiu.

Les primeres edicions van afavorir que un col·lectiu d’afeccionats a la música clàssica es constituís en associació l’any 2001. Així nasqué l’Associació Música Clàssica Memorial Eduard Casajuana, que és l’organitzadora del Festival, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Fruitós que es renova anualment.

Les entrades de l’edició d’enguany tenen un preu de 20 euros i l’abonament als quatre concerts costa 60 euros. Per a més informació i venda d’entrades: www.festivalsantfruitos.com.

Descarregar PDF

De l'1 de juliol al 21 d'agost, tindrà lloc una nova edició del @Festival_FeMAP. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/les-illes-balears-territori-convidat-a-l11a-edicio-del-femap-amb-mes-concerts-que-mai-i-a-mes-municipis/

El @Liceu_cat , l' @OrfeoVigata , la Companyia @ElectricaDharma el productor discogràfic Joan Doval i altres entitats musicals, entre les distingides amb la Creu de Sant Jordi de @gencat aquest 2022. Més informació, al nostre web! (Foto: Paco Amate) http://www.revistamusical.cat/el-gran-teatre-del-liceu-i-lorfeo-vigata-entre-les-entitats-distingides-amb-la-creu-de-sant-jordi/

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

Segueix-nos a Twitter