Subscriu-te

Nova edició del programa social El Somni d’Orfeu de la Fundació de Jordi Savall

La Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall ha engegat una nova edició del programa social conegut com El Somni d’Orfeu, que ofereix des de fa tres anys concerts a hospitals i presons amb la voluntat d’apropar la música a persones en situacions especials.

La temporada d’aquest 2019, que comprèn catorze concerts, va començar el 22 de gener passat amb dos concerts, l’un a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, obert al públic, i el segon al Centre Penitenciari Can Brians, exclusivament per a usuaris del centre. El conjunt musical Orpheus XXI, ideat per Jordi Savall i integrat per músics professionals immigrants i refugiats, va dur a terme aquests concerts.

Jordi Savall intervindrà en alguns d’aquests concerts de petit format, així com el seu fill Ferran Savall, i músics de les formacions Hespèrion XXI i Orpheus XXI. Jordi Savall va impulsar aquest projecte l’any 2016 amb la voluntat que la música arribés a espais on no és habitual. La música és, com ha recordat el músic en diferents ocasions, “la més espiritual de totes les arts: és l’art on el record, la força del record de l’oient, és equiparable a l’emoció de l’intèrpret”. De fet, “moltes melodies populars van ser creades per ajudar les persones en els moments difícils”. Amb aquest projecte Jordi Savall pretén reivindicar el poder transformador de la música i oferir a aquests oients experiències úniques per mitjà dels seus múltiples repertoris. Experiències que desperten la percepció i la sensibilitat, que promouen el diàleg i la tolerància i que, alhora, dibuixen un somriure a aquells a qui va adreçada. El Somni d’Orfeu ha realitzat des del 2016 quaranta-dos concerts.

Músics del conjunt Orpheus XXI

La resta de concerts d’aquest 2019 tindran lloc al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad Ras) i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el 14 de febrer; a l’Hospital Dr. Trueta i al Centre Penitenciari Obert de Girona, el 8 de març; a l’Hospital de Puigcerdà i a l’Hospital de la Cerdanya (Transfronterer), l’1 d’abril; a l’Hospital de Sant Joan de Déu i al Centre Penitenciari de la Roca del Vallès-Quatre Camins, el 6 de juny; a l’Hospital de Figueres i al Centre Penitenciari Puig de les Basses, el 2 d’octubre, i, finalment, al Centre Educatiu Can Llupià i a l’Hospital Clínic de Barcelona, el 3 d’octubre.

El conjunt Orpheus XXI és un projecte social de la Fundació de Jordi Savall que va néixer per donar una sortida professional a músics provinents de la immigració o refugiats. Actualment hi ha deu formacions d’Orpheus XXI a quatre països. A més de la formació amb seu a Catalunya, també hi ha formacions d’Orpheus XXI a Noruega, Alemanya i França.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb motiu de l'inici, el proper 2 de novembre, de la residència del @CosmosQuartet al @palaumusicacat, compartim l'entrevista que els vam fer i que publiquem a la portada del nostre darrer número. Llegeix-la al web! (Foto: @quimroser) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/tres-temporades-per-gaudir-de-la-musica-de-cambra-al-palau/

La @fschubertfilh presenta la seva plataforma digital amb un festival en línia, el Barcelona Autumn Symphony Festival. Del 27 al 31 d'octubre, ofereix cada vespre (20 h) gratuïtament una selecció dels millors enregistraments d'aquesta temporada.

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Segueix-nos a Twitter