Subscriu-te

Nova temporada del cicle ONCA al Palau de la Música Catalana

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. © Gerard Poch (foto d’arxiu)

Per vuitè any consecutiu, el Palau de la Música Catalana ofereix una temporada estable de quatre concerts amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), patrocinada pel Govern d’Andorra i per la Fundació Crèdit Andorrà, sota la batuta del seu director fundador, el prestigiós violinista andorrà Gerard Claret.

En aquesta edició del cicle ONCA, que se celebrarà del 23 de febrer al 10 de maig de 2012, els concerts tindran lloc els dijous a les 19 h al Petit Palau. El primer dels quatre concerts dedica un homenatge a les figures de dos il·lustres compositors catalans: Eduard Toldrà (50è aniversari de la seva mort) i Xavier Montsalvatge (centenari del naixement), amb obres emblemàtiques que s’han guanyat un lloc rellevant en el repertori de les orquestres de cambra: Vistes al mar (Toldrà) i Concertino 1+13 (Montsalvatge).

Els dos concerts següents tenen com a teló de fons la ciutat de Viena, tan estretament relacionada amb la trajectòria artística dels dos compositors que hi són representats: Wolfgang Amadeus Mozart i Franz Schubert. En el tercer, hi col·laborarà el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, en una producció conjunta amb l’ONCA, dirigida pel titular del cor, Josep Vila i Casañas.

Erwyn Seerutton

El darrer concert representa una aposta per gèneres de gran poder de comunicació poc freqüents en el repertori de l’ONCA, que actuarà amb el grup Erwyn Seerutton’s Ensemble. Erwyn Seerutton és un músic, compositor i cantant de gran projecció concertística en el món del jazz i el gospel, que també està realitzant una tasca pedagògica important entre nosaltres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter