Subscriu-te

Primera audició a l’Estat d’un fragment d’‘Sky Disc’ de Ramon Humet al cicle ONCA al Palau

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA)
L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA)

L’ONCA i el Cor Jove de l’Orfeó Català ofereixen un concert centrat en compositors catalans.

Demà dijous, 20 de març (20 h), té lloc el segon concert de la temporada de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) al Palau de la Música Catalana –a la sala Petit Palau–, amb el programa titulat “ONCA i els compositors catalans (1914-2014)”, que inclou obres de Benejam, Brotons, Humet i Albert Guinovart. El concert compta en la part solista amb la participació del Cor Jove de l’Orfeó Català i el viola Cristian Ifrim, sota la direcció del concertino director de l’orquestra, Gerard Claret.

El Cor Jove de l’Orfeó Català
El Cor Jove de l’Orfeó Català

Així doncs, el programa del concert se centra en autors catalans del segle XX-XXI i començarà amb el Concerto Grosso de Lluís Benejam, en commemoració del seu naixement. Tot seguit, el viola Christian Ifrim interpretarà el Concert per a viola i orquestra de Salvador Brotons, i, a continuació, el Cor Jove de l’Orfeó Català oferirà en primera audició a l’Estat i a petició del Palau de la Música, un fragment de l’òpera-oratori Sky Disc de Ramon Humet (compositor)
i Rebecca Simpson (idea i llibret); Ramon Humet és compositor resident del Palau 2014. El concert acabarà amb Quatre tradicionals catalanes (La dama d’Aragó, El mariner, El testament d’Amèlia i Margarideta), cançons populars arranjades per Albert Guinovart i interpretades conjuntament per l’ONCA i el Cor Jove, sota la direcció del titular del Cor, Esteve Nabona, i amb la col·laboració d’Ester Pinyol a l’arpa i de Josep Buforn al piano.

El viola Cristian Ifrim
El viola Cristian Ifrim

Una hora abans del concert (19 h) es durà a terme la presentació de la plataforma editorial musical symphonic.cat, promoguda pel GEMC (Gremi d’Editorials Musicals de Catalunya), amb un col·loqui moderat per Martí Ferrer, i amb la participació de Salvador Brotons, Ramon Humet, Albert Guinovart i Abili Fort, que serà l’encarregat de parlar de l’obra de Lluís Benejam com a gran coneixedor del compositor.

Aquesta temporada de l’ONCA al Palau –amb tres concerts– ja n’és la desena edició i va començar el passat 13 de febrer, amb el programa titulat “L’Escola de Mannheim i l’inici del simfonisme a Catalunya”, concebut pel músic andorrà i membre de l’ONCA Josep Martínez, especialista en música barroca i que se centrà en el simfonisme del segle XVIII a Catalunya mitjançant el ben conegut compositor de Mannheim, Johann Stamitz, i del màxim representat del simfonisme autòcton català, Carles Baguer; amb la participació solista al clavecí de Jordi Reguant.

El cicle acabarà el 10 d’abril amb el concert “Jazz & cordes”, concebut pel director Josep Maria Sauret (que dirigirà el concert) i Dick Them, amb la col·laboració especial de Laura Simó & Dick Them Trio. L’objectiu és acostar al públic la música clàssica i el jazz. Sauret ha investigat les possibilitats sonores dels instruments de corda en l’estil jazzístic, però conservant l’esperit de la música clàssica.

Les entrades per al cicle ONCA al Palau –patrocinat per la Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà– estan a la venda a les taquilles del Palau i a través de la pàgina web www.palaumusica.cat, a un preu de 13 euros per concert.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter