Subscriu-te
,

Rita Morais, Christian Gil-Borrelli, Daniel Thomson i Ramiro Maturana guanyen la Salvat Beca Bach 2022

La soprano portuguesa Rita Morais, el contratenor espanyol Christian Gil-Borrelli, el tenor anglès Daniel Thomson i el baríton xilè Ramiro Maturana són els guanyadors de la Salvat Beca Bach 2022. El jurat encarregat d’aquesta edició ha estat format per representants de dues institucions musicals de referència del país, com són Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana, i Víctor Garcia de Gomar, director artístic del Gran Teatre del Liceu, i dos representants de la crítica musical: Albert Torrens, director de la «Revista Musical Catalana», i Jordi Maddaleno, crític del diari «La Vanguardia»; també n’han format part els impulsors de la Salvat Beca Bach: Xavier Peris, president de la Fundació Salvat; Pau Jorquera, director del Bach Collegium Barcelona, i Daniel Tarrida, director de la Fundació Bachcelona.

En aquesta convocatòria s’han presentat 80 candidats, 46 dels quals procedien de l’Estat espanyol i 34 de 17 països diferents: Alemanya, Argentina, Austràlia, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, França, Holanda, Indonèsia, Itàlia, Israel, el Japó, Mèxic, Polònia, Portugal i Suïssa; aquesta xifra de candidats estrangers mostra un augment significatiu dels participants forans respecte d’edicions anteriors. Les dues proves eliminatòries es van fer al Palau de la Música Catalana i al Teatro Real de Madrid; després, els 14 aspirants seleccionats van fer l’audició final al Gran Teatre del Liceu el 10 de novembre passat. La dotació econòmica de la Beca, aportada per la Fundació Salvat, ha augmentat aquest any a 4.000 euros per a cadascun dels premiats. Obtenir-la es vincula a la participació en diferents concerts que es programaran al llarg del 2022, en què estaran acompanyats per músics de sòlida trajectòria en la interpretació amb instruments barrocs i criteris històrics.

La Salvat Beca Bach va ser creada l’any 2014 per la Fundació BZM (Pau Jorquera i Daniel Tarrida), amb l’impuls i el mecenatge de la Fundació Salvat i el suport i la programació musical de la Fundació Bachcelona i el Bach Collegium Barcelona. Aquest any s’hi ha incorporat, a la Salvat Beca Bach, el Teatro Real de Madrid, perquè el Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu ja hi col·laboraven des de convocatòries anteriors. L’objectiu principal de la Beca és la voluntat de potenciar joves cantants de música antiga d’entre 18 i 35 anys i convertir-se en una plataforma de referència al sector de la música barroca.

Imatge destacada: guanyadors de la Salvat Beca Bach 2022. D’esquerra a dreta: Rita Morais, Daniel Thomson, Ramiro Maturana i Christian Gil-Borrelli

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter