Subscriu-te

Segon festival Espurnes Barroques. Música barroca a la Catalunya central

“Amb veu de dona” és el leitmotiv de la segona edició del festival Espurnes Barroques, nascut l’any passat amb l’objectiu d’oferir música barroca de qualitat a la Catalunya central. Del 18 de maig al 9 de juny, concentrats en quatre caps de setmana, tindran lloc un total de 17 actuacions musicals, 10 degustacions, 4 tastos (de vi, cervesa, xocolata i cafè), 4 àpats, 2 conferències i 2 tallers. L’anomenat “territori barroc” en què es desenvoluparà l’esdeveniment s’inscriu al triangle format per les poblacions de Cervera i Manresa i el santuari del Miracle, al Solsonès.

La presència de quatre sopranos i l’oferta de dotze produccions pròpies centren un cartell que s’encetarà el 18 de maig a Cervera –Capital de la Cultura Catalana d’enguany– amb, entre d’altres, el violoncel·lista Guillermo Turina i la formació Les Délices du Roy amb la soprano Elise Efremov. Al vespre, Lettere in Musica protagonitzarà un concert degustació. L’endemà, les localitats de Vergós Guerrejat i Pujalt acolliran els concerts d’Isabel Esaín (viola de gamba) i Edwin García (guitarra barroca), entre d’altres.

Les Délices du Roy

El segon cap de setmana del festival inclou una jornada al santuari del Miracle (Riner, Solsonès) amb la presència de María Hinojosa (soprano), l’Ensemble Meridien, l’organista Juan de la Rubia i la coreògrafa Magdalena Garzón, a més d’un espectacle infantil (l’endemà, a Solsona) amb l’Acadèmia 1750.

Els dies 1 i 2 de juny, els protagonistes d’Espurnes Barroques seran, entre d’altres, la pianista Laia Masramon (que debutarà a Catalunya al fortepiano) a Matamargó, així com el traverso Joan Bosch i la fortepianista Isabel Fèlix a Hostal de Pinós. Per la seva banda, Soledad Cardoso i Ferran Pisà, soprano i tiorba, respectivament, amenitzaran un tast de cafès, i el conjunt Vox Harmonica interpretarà Monteverdi a l’església de la Molsosa.

Il Gesto Armonico

Finalment, el festival acabarà el 8 i 9 de juny amb actuacions dels artistes i conjunts Il Gesto Armonico, Maria Altadill i Lux Fundació, Sons d’Antiga, La Caravaggia, Laura Sintes i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Tots els concerts es complementen amb activitats extramusicals amb l’objectiu de donar a conèixer també el patrimoni arquitectònic, escultòric i gastronòmic en col·laboració amb productors locals i els ajuntaments on tenen lloc. Bona part dels espais on es duran a terme –la majoria, excepte la seu de Manresa, són d’aforament reduït– estan habitualment tancats al públic, un valor afegit que cal sumar a les propostes.

La presentació d’Espurnes Barroques va incloure l’actuació d’Edwin García

Més informació, detall dels concerts i venda d’entrades en aquest enllaç.

Imatge destacada: la soprano María Hinojosa apareix en el cartell del festival

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La @Mahler_Chamber ha actuat al @palaumusicacat amb Daniele Gatti, "un director extremadament professional que no falla mai; pot agradar més o menys, però amb ell no hi ha mai ensurts", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-retorn-a-la-vida-de-la-mahler-chamber-orchestra/

La pianista @LaFarreRozada ha publicat el seu segon disc, 'Nimbus', un treball "curosament interpretat, en què els detalls i els colors matisats emergeixen amb pianisme delicadíssim", en paraules de Lluís Trullén. Llegeix la crítica al web! @Seedmusic_eu http://www.revistamusical.cat/critica/la-metamorfosi-de-laigua/

La degana dels organistes del nostre país, Montserrat Torrent, celebrarà aquest dissabte 95 anys amb un concert a l'oratori de Sant Felip Neri, on s'està construint l'orgue que portarà el seu nom. Més informació, al nostre web! @FundMTorrent http://www.revistamusical.cat/la-fundacio-montserrat-torrent-celebra-el-95e-aniversari-de-lorganista/

Fins al 14 de setembre hi ha temps de presentar partitures a aquesta nova edició del concurs de composició de la @FundacioMompou. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/convocat-el-42e-concurs-de-joves-compositors-premi-internacional-frederic-mompou/

Segueix-nos a Twitter