Subscriu-te

Segon Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista de Morella 2013

La Capella de Ministrers. © Ivo Rovira-Ana Ponce
La Capella de Ministrers. © Ivo Rovira-Ana Ponce

Entre els dies 19 i 25 de juliol, a la localitat emmurallada de Morella –comarca castellonenca dels Ports de Morella-Maestrat– tindrà lloc la segona edició del Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista de Morella, cita musical que complementa el Curs d’Interpretació de Música Antiga i Cant Gregorià. El festival de música antiga constarà de set concerts i una exposició didàctica entorn de la luteria, a càrrec de la Sociedad Española de Vihuela, a més de conferències, tallers i visites històriques guiades a Morella, tot potenciant la vessant turística i històrica d’aquest municipi.

Els concerts tindran lloc a l’edifici gòtic de l’Ajuntament i a l’església arxiprestal Santa Maria la Major –amb un orgue barroc de Turull–; d’altra banda, el Reial Convent de Sant Francesc acollirà diverses activitats, entre les quals el concert final del Curs.

El primer concert serà el dia 19 amb Elisa Franzetti (cant), Sara Águeda (arpa) i Carles Magraner (violes d’arc), amb el programa “Espanya i Itàlia al Renaixement”. El seguiran la resta de concerts: el dia 20, Ignasi Jordà a l’orgue, que interpretarà música espanyola per a teclat del Renaixement espanyol; també el dia 20, la Capella de Ministrers –dirigida per Carles Magraner, director també del Curs–; el dia 21, Abel García, samfoina i llaüt, i Eduard Navarro, xeremia; el dia 22, Alfred Fernández, viola de gamba, que oferirà música per a aquest instrument composta a Itàlia; el dia 23, l’Ensemble Dario Castello –David Antich, flautes, i Ignasi Jordà, clave–, i, finalment, el dia 25 el concert final d’alumnes del curs, que interpretaran La dansa de la mort de Morella.

El Festival és organitzat per l’Associació Cultural Comes (Centre de Música Antiga i Barroca de la Comunitat Valenciana) i es va presentar el passat 22 de maig a València amb la participació de diferents personalitats polítiques i culturals, i de Carles Magraner, director de la Capella de Ministrers i del Curs. El músic va destacar “la importància d’oferir el patrimoni musical espanyol en un entorn històric com Morella i la implicació de les diverses institucions organitzadores, així com el concert de La dansa de la mort de Morella amb la participació dels veïns de Morella i la colla de gaiters”. Més informació: http://www.culturalcomes.net.

Descarregar PDF

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Segueix-nos a Twitter