Subscriu-te

Temporada de tardor i hivern 2014-15 de la Societat Coral Amics de la Unió

El Cor Infantil estrena ‘Viatge al Cor’ i el Cor de Cambra recupera el ‘Requiem’ de Brahms.

Cor Infantil Amics de la Unió. © Anna Padrós
Cor Infantil Amics de la Unió. © Anna Padrós

La temporada de tardor i hivern 2014-15 de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers presenta, com és habitual, una oferta àmplia per a tots els públics; són concerts de diversos estils i nivells que alhora esdevenen un espai d’expressió per als diversos tipus de formacions que integren l’entitat. Entre les propostes més ambicioses cal destacar les del Cor de Cambra de Granollers i el Cor Infantil Amics de la Unió, si bé la resta de cors i orquestres també oferiran projectes propis.

Així, el Cor Infantil Amics de la Unió, dirigit per Josep Vila i Jover –que també és el director artístic de l’entitat– comença la temporada el proper divendres, 24 d’octubre, a al monestir de Sant Cugat del Vallès amb la recuperació del concert, a cappella, Salve Regina, un recull de música sacra dedicada a la figura de la Verge que es va estrenar el novembre de 2013 a l’església de Sant Esteve de Granollers amb molt bones crítiques; aquest mateix concert es podrà tornar a sentir el dia 25 a la Sala Tarafa de Granollers. D’aquest repertori, el director destaca la incorporació de l’Ave Maria de Holst, una peça a vuit veus que ell mateix qualifica com “la més difícil que mai ha cantat el cor”. I cal destacar també la seva interpretació de l’obra Our Garden d’Arvo Pärt amb l’Orquestra Simfònica del Vallès en la seva temporada al Palau de la Música Catalana el passat 27 de setembre.

El Cor Infantil oferirà durant els propers mesos diversos concerts per tot el país, especialment durant les dates nadalenques i amb el repertori adient, entre el qual cal destacar com a obra principal la Suite nadalenca d’Albert Guinovart, amb actuacions previstes en espais tan emblemàtics com les esglésies de Santa Maria del Mar i la Sagrada Família, a Barcelona, o la catedral de Terrassa. El Cor també tornarà a treballar, per tercer any consecutiu, amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya oferint l’espectacle familiar Somnis de músic a l’Auditori de Barcelona.

I com a obra de nova creació, el Cor Infantil estrenarà l’espectacle familiar Viatge al Cor del compositor de Cardedeu Àlex Martínez i l’escriptora de Granollers Eulàlia Canal. Tots dos han concebut aquest espectacle amb un estil modern i dinàmic que s’estrenarà al Teatre Auditori de Granollers el 4 de gener de 2015; a aquesta obra s’ha dedicat una atenció especial, ja que es considera un dels plats forts de la temporada.

Ara fa un any, el dia 13 d’octubre de 2013, el Cor Infantil Amics de la Unió resultava guanyador del concurs Let the Peoples Sing! organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió, en el qual rebia el premi a millor cor de la seva categoria i la Silver Rose Bowl com a millor cor del certamen. Doncs bé, d’aquí a un any, concretament el 10 d’octubre de 2015, el cor viatjarà a Munic, on se celebrarà la propera edició de Let the Peoples Sing!, en què haurà d’actuar fora de concurs com a guanyador de l’edició de 2013.

Cor de Cambra de Granollers
Cor de Cambra de Granollers

Per la seva banda, el Cor de Cambra de Granollers aposta per concerts de proximitat i també recupera la producció del Rèquiem alemany de Johannes Brahms –producció de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la implicació de diversos cors catalans, entre els quals el Cor de Cambra de Granollers–, però en la versió per a cor i piano a quatre mans; això permetrà gaudir d’aquesta obra amb tot el detall de la part coral, sense la intervenció de l’orquestra, en actuacions a la Garriga, Montornès i a la Sala Petita del Teatre Auditori de Granollers durant el mes de novembre. Els solistes vocals seran Ulrike Haller i Pau Bordas, i els dos pianistes Jordi Armengol i Josep Surinyach.

La producció següent del Cor de Cambra serà pel mes de gener de 2015, en què amb el títol de Música per a l’esperit oferirà un recull de música sacra a cappella, tant de compositors del Renaixement com de mestres del segle XX, en actuacions a Llinars, l’Ametlla del Vallès i Granollers.

Projectes de l’Escola Coral

La resta de formacions de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers també porten a terme els seus propis projectes. En aquest sentit, cal destacar les propostes del Cor Jove i de l’Orquestra de Cambra, que es presentaran totes dues al Teatre Auditori de Can Palots, a Canovelles. El Cor Jove està treballant en un repertori de música pop i rock, amb versions de temes de grups com Coldplay –de qui s’ha agafat la cançó Viva la vida per posar títol al concert–, amb una posada en escena dirigida per Lluís Fàbregas. Per la seva banda, també a Canovelles, l’Orquestra de Cambra Amics de la Unió oferirà el concert Emocions, que potencia el lligam que existeix entre la música i els sentiments.

Un dels cors més joves de l’entitat en el temps (fa poc més d’un any que existeix) és el Cor Gospel Rock Amics de la Unió, que també va fent cada vegada més actuacions. Enguany serà el cor encarregat d’actuar com a cor local en la Nit de Gòspel que programa cada any el Teatre Auditori de Granollers a principi de desembre.

L’activitat continua amb les cites més fidels, com el concert benèfic de Santa Cecília, que enguany destinarà la recaptació a la Fundació Mira’m –una entitat que treballa per donar suport a famílies de nens i nenes amb autisme–, i els concerts de Nadal, que enguany es faran en dues tandes: el dissabte 13 de desembre s’oferirà un repertori de música sacra amb els cors de l’Escola Coral i l’orquestra a l’església de Sant Esteve de Granollers, i el diumenge 14 els més petits faran el seu concert al Teatre Auditori.

Per a més informació: www.amicsdelaunio.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter